У НАСЛІДОК ПОРУШЕННЯ ЗЕМЕЛЬНОГО ТА ПРИРОДООХОРОННОГО ЗАКОНОДАВСТВА ПІД ЧАС СПОРУДЖЕННЯ ЛЬОДОВОЇ КОВЗАНКИ ГРОМАДІ НАНЕСЕНО БАГАТОМІЛЬЙОННІ ЗБИТКИ

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
20.04.2023
Нагадаємо дрогобичанам, що на території нашого міста знаходиться кілька об’єктів природно-заповідного фонду, щодо яких законодавством визначається спеціальний режим утримання. Зазначені об’єкти мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, їх виділення здійснюється державою з метою збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу та забезпечення фонового моніторингу довкілля.
 
 
 
Окремий статус як об’єктів природно-заповідного фонду мають парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва. Серед таких значиться і парк культури та відпочинку, розташований у межах вулиць Трускавецької, Богдана Лепкого та Шопена. Парк відомий також назвою-рудиментом «Парк ім. генерала Васильєва», яка ще час від часу вживається дрогобичанами старшого віку.
 Прогулюючись парком мешканці та гості нашого міста зауважують у тій частині, що прилягає до вулиці Богдана Лепкого, щось незрозуміле, чи то недобудоване, чи то напівзруйноване, те, що кілька зимових місяців слугувало льодовою ковзанкою з розрекламованою назвою «Ice Land». Об’єкт не малий, простими лінійними обмірами ми обчислили його площу – 1300 квадратних метри.
 
 
 
Звертаємо увагу, що мова йде про частину земельної ділянки площею 1300 квадратних метри на території об’єкту природно заповідного фонду, на якій будь-які будівельні чи роботи з реконструкції повинні здійснюватись за проектами, що розробляються спеціалізованими науковими та проектними установами, за погодженням з обласною державною адміністрацією. Така вимога статті 38 Закону України «Про природно-заповідний фонд».
 
 
 
Даючи відповідь на запит Дрогобицької окружної прокуратури Державна екологічна інспекція у Львівській області інформує, що розміщення на території парку льодової ковзанки «Ice Land» проведено з відсутніми розробленими і затвердженими в установленому порядку проектами на утримання та  реконструкцію парку культури та відпочинку. Тож весь розрекламований міською владою кіпіш навколо ковзанки переслідував єдину мету – відвернути увагу громадськості від грубого порушення законодавства про охорону природи, яке полягало в самочинному будівництві на території об’єкту природно-заповідного фонду, що супроводжувався знищенням зелених насаджень та родючого шару ґрунту; а також порушення земельного законодавства, що полягало у протиправному розміщенні на земельній ділянці об’єкту комерційного призначення, вважай самовільного захоплення особливо цінної земельної ділянки.
 
 
 
Для порівняння приведемо декілька цифр. 
 
 
 
У січні 2023 року виконавчими органами дрогобицького міського самоврядування були проведені земельні торги, на які були виставлені три земельні ділянки на вул. Володимира Великого. Реалізація однієї з них (4610600000:01:003:0236), площа якої становила 29 кв.м., дала можливість залучити до місцевого бюджету понад 1 млн. 100 тис. Таким чином, вартість одного квадратного метра земельної ділянки становила 37 тис. 931 грн. Наголошуємо, по такій ціні продано ділянку, яка не відносяться до категорії особливо цінних. Тож, якщо врахувати ринкову вартість землі, упущена вигода у наслідок самовільної передачі ділянки організатору ковзанки становить, за нашими припущеннями, приблизно 49 мільйонів гривень.
 
 
 
Ось така математика. 49 мільйонів…

Переглядів: 4862

Коментарі (44)
 
Володимир Красуляк наніс екологічної шкоди громаді міста на 3 000 000 гривень . Вивозив сміття за дорученням Кучми на вулицю Гайдамацьку. Всі токсини і віруси протягом 4-ох років попадали у ґрунт де після цього у колодязі . Екологічна обласна експертиза довела , що кожен 4-ий колодязь отравлений. І що ви думаєте …. як наказав Кучма пана Красуляка…? Правільно підняв зарплатню і повив на посаді , з інженера до голови КМГ! Ось так . у Кучми чим більше ти нашкодив і вкрав , тим більше шансу занятий високу посаду в його КОРУПЦІЙНІЙ коМАНДІ!
Рейтинг: 29+ -1-
 
Ну і що!, 09:37 20 квітня 2023 р.
 
Я тебе сук. таргана йбан…го зловлю десь і твоє щуряче єбаLo захаркаю і вимацькаю в псячому лайні яке клює твій півень і вафліст обісцяна курка ананенко-бананіна) :zzz :grin :grin :grin
Рейтинг: 9+ -7-
 
Лідка рижа-надкренична, 09:46 20 квітня 2023 р.
 
Я Гринь
Рейтинг: 0+ 0-
 
Гринь, 09:48 20 квітня 2023 р.
 
Якого вибаЧте хуЯ ви пишете цю статтю зараз , а не перед поЧатком зими коли встановлЯли цю ковзанку.
Рейтинг: 17+ -5-
 
Андрій, 10:13 20 квітня 2023 р.
 
А вони казали, що вони- вічні, як Єдіта Пєха, і навіть "запрошували на роботу" й, звично, не відповідали на дзвінки "по за зоною"- деними дюсолеїло? ! . Ото мішігіни- там, на Гірці нехай за воротами тепер шрайбають, а то ще повивтікають до Канади- й звідтам будуть пашталакати, як вони "люблять" Україну. А ми звідси не поїдем!
Рейтинг: 4+ 0-
 
ПроЦирк і Дроті, 10:21 20 квітня 2023 р.
 
Чого матюкаєшся, як москальський бидляк? Ти спочатку читати навчися, а потім коментуй, школота ти невихована. Поки одні дали запит, а інші відповіли, вже й зимі кінець. Про цю ковзанку кричала Ліда у Фейсбуці. Ти тоді де був?
Рейтинг: 9+ 0-
 
до андрія, 11:52 20 квітня 2023 р.
 
А якими будуть наступні дії Дрогобицької окружної прокуратури?  
Хто і яку понесе відповідальність, чи заслухають депутати дане питання на сесії 27 квітня , чи буде звіт профільних заступників міського голови, і чи нарешті правоохоронці наведуть порядок з бардаком у місті?
Рейтинг: 17+ 0-
 
До ну і що, 12:25 20 квітня 2023 р.
 
А наступні дії будуть такі, я зара зберуся піду в той парк і насраю посеред ковзанки. Зніму про то кіно і запхаю в ютюб. Далі зароблю на тому гроші і чкурну кудись в іспанію, а вм тут сидіть і далі ібіцця з тов ковзанков :grin
Рейтинг: 3+ -2-
 
Онанізмус, 12:30 20 квітня 2023 р.
 
скільки ще кончених проживає в старовинному місті Дрогобич? УЖАС! Таке враження що оті всі дописувачі пишуть або під кайфом, або кончені наркомани. Треба доробити парк ім Б. Хмельницького хоч би довести його до такого стану який він був при СССР або відновити краще. СЛАВА УКРАІНІ! Бий наркоманів і кончених спасай Дрогобич.
Рейтинг: 7+ -6-
 
альо гараж, 13:08 20 квітня 2023 р.
 
Порушує міська свора все що можливо порушити, но віз і нині там як говориться. Однозначно, що за подібні дії має наступити і відповідальність певних посадових осіб, але дуже сумніваюсь що так буде. Розумію , що крук круку око не видзьобає тому навіть не сподіваюсь на серйозність взагалі всіх тих скандальних статей. Одно незмінне у системі - це те, що всі наступні такі самі як попередні або в рази гірші, як ось живий приклад наш тарганисько зі своєю командою затятих злодійчуків.
Рейтинг: 11+ -3-
 
отакої, 13:09 20 квітня 2023 р.
 
збитки вернуть парком мерседесiв
Рейтинг: 3+ -2-
 
з Дрогобича, 13:16 20 квітня 2023 р.
 
Думаю що дії однакові у них завжди. Хтось збідніє на певну суму а хтось оновить свій автопарк чи отримає апартаменти у новопобудові. Тільки мешканцям міста з тих чвар ні тепло ні холодно що і очевидно. Чи багато посадили свинарчуків з наших терен? Жодного. За прокуроршу Курлятовичку навіть коментарі прибрали під статтею бо побачили що люди забагато знають та пишуть у коментах а навіщо такий розголос коли вони всі колеги по цеху. Отакі пироги у нас.
Рейтинг: 12+ -1-
 
до "ну і що", 13:32 20 квітня 2023 р.
 
Помітив тенденцію: як тільки щось починають будувати, з'являється якась перспектива освоєння закинутої роками ділянки- з'являються незадоволені члени громади. І кричать з усіх трибун про порушення норм та законів. Що заважає їм інвестувати та розвивати місто?
Рейтинг: 11+ -15-
 
Халепа, 14:03 20 квітня 2023 р.
 
Злодійський клан Тараса Кучми безнаказано веде свою злочинну діяльність ще з 2015 року. Як стверджують службовці міськради, Тарас Ярославович постійно хизується тим що в нього міцні і серйозні зв’язки в СБУ і ГУР, і що його прибутковій діяльності нічого не може поміщати. Тому недивно що створення сміттєзвалища в місті і отруєння екології йому зійшло з рук. Замість того щоб займатись своєю прямою роботою СБУ і ГУР покриває і бере з частку з таких запроданців як Тарас Кучма. Може як би ці структури нормально займались державною безпекою у нас б не будо війни.
Рейтинг: 22+ 0-
 
!, 14:35 20 квітня 2023 р.
 
ви мені красуляка не чіпайте, він нарешті отримав хлібо-сільну посаду-директор цвинтару, так його високо оцінив маразматік, в підпорядкуванні три грабарі та пампух з будки біля брами, який там тимчасовий, то мер собі зарезервував, на випадок копен-дупен, а якщо піде не так, то депутати ще й заодно на запланованому пленарному засіданні зроблять йому "go номе@ /
Рейтинг: 9+ -3-
 
йван з пишним задом,, 14:37 20 квітня 2023 р.
 
Так, так і ми це розуміємо, а толк самі бачите який на прикладі наших ушльопків.
Рейтинг: 5+ 0-
 
до "!", 14:44 20 квітня 2023 р.
 
Ключове питання , а де ті виручені мільйони потім витрачають? І як прозоро та цільово їх витрачають? Бо чи не один мільйон у казні був ? Тепер віри немає нікому бо всі прагнуть у владу і тупі і ще тупіші.
Рейтинг: 7+ -1-
 
автору, 15:07 20 квітня 2023 р.
 
Ну, де-де: Нова Волоща досі панами-злодіями самопроголошеними не окупована. А там земель- космодром кожному можна зводити.
Рейтинг: 1+ 0-
 
:(, 18:02 20 квітня 2023 р.
 
Ну тут немає нічого дивного, поки в земельній комісії буде слотилиха то такі чуда будуть постійно. вона привикла хабарі брати та відкати тому і в парку виростають ковзанки а потім генделики.
Рейтинг: 9+ -4-
 
знаючий, 19:49 20 квітня 2023 р.
 
Ти правий, але частково. Слотилиха, як ти виразився, не брала участь у розгляді питання про ковзанку. Воно взагалі не виносилось на розгляд комісії. Кучма забив на депутатів та розглянув питання облаштування ковзанки на виконкомі
Рейтинг: 9+ -3-
 
До знаючого, 20:07 20 квітня 2023 р.
 
Подивіться, що то вусате із комбінатом міського господарства зробив? Розпорошив на ДП і все один в одного беруть в оренду. Так було за Радзієвського, тоді воно говорило, що син Радзіка Андрій відмиває гроші бюджетні. Прийшло то вусате, все ліквідували, Янів розповів йому про всі схеми, він знову весь комбінат розпорошив і по назначав директорами ДП своїх дружків, навіть Броницьке сміттєзвалище розпорошив, один в  
одного в оренду бере техніку міську, щоб гроші бюджету міста ходили від одного ДП до іншого. А в разі чогось, сесія проголосила щоб передати на баланс від одного ДП до іншого майно чи техніку. Курупціонер керує містом і вся шайка ратушівська і маскаля не треба.
Рейтинг: 14+ 0-
 
Абдула, 20:47 20 квітня 2023 р.
 
Замінили хабарницю Дзюрах на "чесноту" мартусю. Вони попросту сміються з виборців то якесь жахіття ця бандота лицемірна. Може ще васька лозинського у ратушу запросіть на хлібну посаду якусь? Корупційна нечесть і мерзота , фу блін.
Рейтинг: 11+ 0-
 
дрогобичанка, 20:57 20 квітня 2023 р.
 
Якщо він таке питання має узгоджувати з депутатами і ніяк більше, тоді чому депутати змовчали? Хоча ми розуміємо що дерибанять майно громади вони в унісон тому і мовчать , а то чудо робить що вздумається він же "царь" чи не так?
Рейтинг: 6+ 0-
 
до "до знаючого", 21:16 20 квітня 2023 р.
 
Як раз не мовчали, а говорили і просять звіту у профільних заступників, у тому числі про те як виділяли землю для ковзанки
Рейтинг: 6+ 0-
 
Депутат, 21:55 20 квітня 2023 р.
 
Щось пізно взнали , Шо там будувати не мож, може перестали башляти!
Рейтинг: 7+ 0-
 
Макс, 23:12 20 квітня 2023 р.
 
Чому Марта Слотило більше не вітає дрогобичан з святами з білбордів і рекламних щитів міста як раніше:roll
Рейтинг: 10+ -1-
 
?, 23:26 20 квітня 2023 р.
 
Засраний парк хоть на зиму став цікавий для Дрогобичани … а тут пишуть що не можна було трогати ….
Рейтинг: 6+ -10-
 
Петро, 01:40 21 квітня 2023 р.
 
Слотило не вітає дрогобичан з білбордів тому, що у неї урвалось джерело для фінансування. Багато бабла пішло на заставу для френда. Тепер сидить на хлібі і воді, чухає ріпу як вигребти з тої лажі в яку вляпалась
Рейтинг: 12+ -1-
 
Слідчий суддя, 04:25 21 квітня 2023 р.
 
Не перестаю дивуватись як пауки жруть один одного . Ну зізнайтесь , що всі ви однаково є корупціонерами і кожен на чомусь прогорить просто питання часу як говориться. Чесно жити та гідно служити громаді то не поо вас і ніколи вашим пріоритетом не було. На щастя тепер і виборець став розумнішим тому навіть не старайтесь і так віри вам немає нікому.
Рейтинг: 5+ -1-
 
дрогобичанка, 11:36 21 квітня 2023 р.
 
Геть запроданців!
Рейтинг: 7+ -2-
 
Кучму Геть! Кулиняка Геть! Цві, 11:45 21 квітня 2023 р.
 
Я тебе сук. таргана йбан…го зловлю десь і твоє щуряче єбаLo захаркаю і вимацькаю в псячому лайні яке клює твій півень і вафліст обісцяна курка ананенко-бананіна)  
Л Надкернична
Рейтинг: 4+ -2-
 
Кучму Геть!, 11:46 21 квітня 2023 р.
 
Ну гринь в своєму амплуа, терпимо, але є пару шизофреніків, в т. ч. Йван з пишними формами, що займається земелькою, які запереживали, бо кучма вже на пів дорозі до дому, маю на увазі будуть забирати з ратуші, вже не можуть спокійно щось написати, бо слюна від злості заливає очі і пишуть коротко якимись гаслами.
Рейтинг: 1+ 0-
 
цікавий дописувач,, 16:53 21 квітня 2023 р.
 
Ну, страшне, що тут понаписували: шахраї допоможуть шахраям переписати статут, змінивши лише одну літеру у назві шахраїзації (як не дивно, це, виявляється, - законно можливе)- і створять каталку з ковзанів на роликах. А там- знову несподівана зима. Гроші вічні, це лише люди вмирають.
Рейтинг: 1+ 0-
 
:(, 08:07 22 квітня 2023 р.
 
О, маєте: нова (о)деколонізація": всі російські назви відтепер будуть писати українською. Тобто, новий трус кишень українців- державно гарантований, бо ж, щонайменше, треба поперепиувати всі таблички, вс іпаспорти й т. п. А коли будуть українізовувати чужинецькі матюки, якими так рясно всіяне будення практично кожного звукороба в Україні? На це навіть шалених грошей не требв "відмивати".
Рейтинг: 0+ 0-
 
?!, 12:58 22 квітня 2023 р.
 
А всі обов’язки голови земельної комісії виконує Кулиняк ! Що ніхто не знав ?  
Досі нікого не обрано ! Бо на це лайно з адекватних депутатів ніхто не піде !
Рейтинг: 2+ -2-
 
к. с, 02:05 23 квітня 2023 р.
 
Кулиняк не виконує обов'язки голови земельної комісії. Він склав повноваження у цій ділянці депутатської роботи ще два роки тому. Тож не прибріхуй
Рейтинг: 6+ -2-
 
Партизанка з ратуші, 14:53 23 квітня 2023 р.
 
І що вам зі стільконезно тої землі, якщо вас всіх у неї ж закопають? !
Рейтинг: 7+ 0-
 
!, 09:25 25 квітня 2023 р.
 
Я не розумію, для дітей та молоді за щастя було відвідувати ковзанку! Підприємець за власні кошти організував свято у нас у місті! Такого кльового відпочинку не було давно, реально круто зробили! Дякую всім хто приймав у цьому участь щоб організувати таке свято для нашої громади. Якщо ви так будете хаяти то у нас взагалі весь бізнес потікає з Дрогобича! Парк взагалі занедбаний був, ви можете тільки хаяти, та писати негідні коментарі, а що кожен з вас хоч щось у своєму житті зробив для людей та міста? ! ? !  
Чи краще сидіти на дивані та писати коментарі? !  
Дякую
Рейтинг: 8+ -4-
 
Всім привіт, 12:00 29 квітня 2023 р.
 
кльово би було, коли ту ковзанку без ніяких дозволів та інших документів тобі на подвірі встановили, але тиз площі, щоб круглодово тішився. Вже більшість площинних виборців жаліють, що голосували за тих, хто зараз в ратушіі а ти стійкий, бо видно з тих ще й гибльованих -
Рейтинг: 2+ -4-
 
нейтральний,, 07:44 06 травня 2023 р.
 
Виходить, до площинних зараз появилися виборці ковзанарі, які ще залишилися симпатиками команди мера.
Рейтинг: 1+ -2-
 
люда., 07:48 06 травня 2023 р.
 
Слухайте ця Лідія Рижа всіх вже задовбала із за неї реально ніякого розвитку у парку та і місті не буде. Із за однієї людини повинні страждати всі.  
Ви у громади спитали взагалі що вони хочуть?  
Люди хочуть ковзанку та якісь розваги в літній період у парку! Чому нічого не роблять у парку на літній період? !
Рейтинг: 5+ -2-
 
Світлана, 11:01 06 травня 2023 р.
 
А війна вже закінчилась? Люди хочуть розваг? Розважаються лише ті, які ухилянти, поробили собі інвалідності та опіки, от і сидіть по хатах зі своїми родинами, а ні, то гайту на війну, бо як маскаль рипнеться далі, то розважатись будете на шибеницях, патріоти недолугі. Дрогобичанам, яких торкнулася війна, другий рік не до розваг, а подібні вам нудяться бідолашні.
Рейтинг: 3+ -4-
 
Світлані і подібним, 11:56 06 травня 2023 р.
 
При чому тут діти та молодь, чому вони повинні страждати? Ви трохи змішуєте все підряд. Військові раді повертатись додому та культурно відпочивати як це і відбувалось, а не сидіти у диприсняку та негативі! Ви думайте що пишете, розум включіть будь ласка
Рейтинг: 4+ -1-
 
Світлана, 22:58 11 травня 2023 р.
 
Відправ свого чоловіка на війну, тоді зрозумієш чи буде тобі і твоїм дітям до забав, чокнута.
Рейтинг: 1+ -2-
 
Свєті, 04:54 12 травня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5839 днів)