У міськраді Дрогобича виступи проти вимоги депутатів щодо звітування заступників міського голови

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
25.04.2023


Міський голова Тарас Кучма, незважаючи на колективне звернення депутатів, відмовився вносити в порядок денний сесії проєкти рішень про звітування своїх заступників.

Звітування посадовців органів місцевого самоврядування, в нашому випадку трьох заступників міського голови Дрогобича – Ігоря Германа, Володимира Коцюби та Романа Москалика, здійснюється з метою інформування, оцінки їх роботи, надання пропозицій, доручень і рекомендацій для майбутньої діяльності. Звітувати перед громадою та депутатами про результати своєї роботи вони мають щороку. Це зобов’язує Закон України «Про місцеве самоврядування».

На офіційному сайті Дрогобицької міської ради у понеділок, 24 квітня, оприлюднили проєкт порядку денного на наступне пленарне сесійне засідання ради. Питання про звітування трьох заступників міського голови про результати роботи за минулий рік туди не внесене. Хоча цього вимагали абсолютна більшість - 22 депутати, які 6 квітня подали в міську раду колективне звернення зі своїми підписами. 

 Регламентна комісія ради, яка складається з числа депутатів, оперативно скликала засідання. На ньому розглянули звернення депутата ДМР, який одночасно є ще й начальником Дрогобицької РВА, Степана Кулиняка щодо порушення прав депутатів.
 
 
 
«При розгляді цього звернення комісія пройшла до висновків, що невключення в порядок денний сесії завчасно подані депутатами проекти рішення - є порушенням ЗУ «Про місцеве самоврядування», «Про статус депутатів місцевих рад» та Регламенту ради. А тому Комісією було надано відповідні рекомендації щодо усунення порушення законодавства та відновлення права депутатів  вносити на розгляд ради проєкти рішень з питань, що належать до її відання та внесення пропозицій про заслуховування на пленарному засіданні ради звіту чи інформації будь-якого органу або посадової особи, підзвітних чи підконтрольних раді, а також з питань, що віднесені до компетенції ради. Тому проєкти рішень, які колективно вимагають депутати, мають бути повернуті до порядку денного», - зазначив на своїй Facebook-сторінці голова регламентної комісії ради, депутат Володимир Дзерин.
 
 
 
Якщо міський голова Тарас Кучма відмовиться врахувати пропозиції більшості депутатів та не винесе подані ними проєкти рішень на голосування, то за це йому загрожує кримінальна відповідальність.  
 
 
 
«Розраховую на розуміння та взаємоповагу один одного всіх учасників сесійного засідання та включення 27 квітня в порядок денний проєктів рішень щодо звітування трьох заступників міського голови. У протилежному випадку буду змушений звертатися у правоохоронні органи та суд із заявою щодо порушення міським головою прав депутатів на їх діяльність, відповідно до ст. 351 Кримінального Кодексу України», - зазначив депутат міської ради Степан Кулиняк.
 
 
 
До порядку денного XXXVII сесії Дрогобицької міської ради депутати вимагають включити такі проєкти рішень:
 
-  «Про звіт про роботу першого заступника міського голови за період роботи на посаді»
 
-  «Про звіт про роботу заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючого справами виконкому за період роботи на посаді»
 
-  «Про звіт про роботу заступника міського голови з комунальних питань за період роботи на посаді»
 
- «Про дострокове припинення повноважень та звільнення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючого справами виконкому В.Коцюби»
 
-  «Про дострокове припинення повноважень та звільнення першого заступника міського голови І.Германа»
 
- «Про дострокове припинення повноважень та звільнення заступника міського голови з комунальних питань Р. Москалика».


 

Переглядів: 2549

Коментарі (47)
 
Ви не розумієте, вони просто не можуть тратити свій дорогоцінний час на те звітування, вони не мають коли писати всякі звіти, бо день і ніч дбають про місто.
Рейтинг: 16+ -4-
 
Франц, 12:44 25 квітня 2023 р.
 
А про що вони можуть відзвітувати? ) 
- Герман про особняк на 4-х ділянках на паркові і два нових автомобіля преміум класу для себе і свого синулі.  
- Москалик про двоповерхову комерційну нерухомість з паркінгом на вул. Чорновола що забезпечить йому вагомий пожиттєвий пасивний дохід.  
- Коцюба про неймовірну кількість землі в місті що він прибрав для себе і свого брата судді. Одна з ділянок в рекреаційній зоні на території вілли Яроша.
Рейтинг: 27+ 0-
 
?, 13:18 25 квітня 2023 р.
 
Цілком випадкові люди у владі нинішні ушльопки і як виявилось нажаль мотивовані лишень на особисте збагачення. І так кожне яке дорветься до корита " какає" так же само, як його попереднік- це якщо бути об'єктивним до тих подій. Захланність до багатства немає межі у наших рагулів , що викликає огиду у гідних українців.
Рейтинг: 25+ 0-
 
дрогобичанка, 13:20 25 квітня 2023 р.
 
А я кожен день звітую лікарю про подорожі до Голландії.
Рейтинг: 0+ 0-
 
heer Flunt, 13:20 25 квітня 2023 р.
 
Сверніть увагу, голова постійної комісії Володимир Дзерен 
Ще до недавна цей «юрист» плідно «працював» на «благо» громади разом з Кучмою та його замісниками, але недавно між ними пробігла чорна кішка і «юрист» опинився в перших рядах серед ворогів Тараса Ярославовича.  
Зрадив свого хазяїна Тараса, в якого їв з руки; чекаємо на ніж в спину теперішньому свому начальникові. :grin
Рейтинг: 24+ -3-
 
:), 13:27 25 квітня 2023 р.
 
Воно то так, але цю земельку йому допомогли придбати ті ж самі депутати голосуючи за позитивне рішення для нього. Отож вони всі в одному човні знаходяться, що правда тепер кожний сам за себе і відбілюється на скільки зможе відбілитись. Якось так виглядає те гниле середовище їхнє.
Рейтинг: 21+ -2-
 
до ?, 13:28 25 квітня 2023 р.
 
Я не зраджував Кучми та його корупційних схем. Я просто не приймав участі у цих схемах. Чому залишив службу в міській раді? Та тому, що міський голова, на моє переконання, просто втратив відчуття міри. Для нього не існує ні норм права, ні норм моралі. Керування містом здійснюється в ручному режимі. Будь-які питання лише за вказівкою або згодою міського голови та його першого заступника. Поламати ганебну практику самодурства можна лише оцінкою діяльності міського голови та його заступників.
Рейтинг: 14+ -14-
 
Володимир Дзерин, 14:13 25 квітня 2023 р.
 
І знову про розкрадену гумонітарку на Львівщині пишуть у Львівських новинах на цей раз БЕБ знайшло закинутий склад з продуктами та одягом на Львівщині. Тонни продуктів вже зіпсулись але людям пересічним не роздали отак мародерять допомоги євросоюзу, то просто жах. Заст мера Львівської міськради та дві благодійні організації підозрюють у розкраданні допомоги з Естонії отож, як бачимо що гумонітарна допомога виявила надзвичайно багато гнилих кабінетних щурів у всіх областях . Ганьба двуногим потворам .
Рейтинг: 14+ 0-
 
читач, 14:29 25 квітня 2023 р.
 
Може б депутати які так сильно хочуть заслухати звіти замів Кучми зявились явкою з повинною до слідчих і чистосердечно розказали як дерибанили спільно землі і бюджет міста. За співпрацю із слідством буде пом’якшуюче покарання а зами понесуть заслужену кару по всій суворості закону.  
Це в першу чергу стосується Маменьки, Паутинки і Рупняка.  
А так це виглядає що колишні співучасники зливають звого колишнього шефа Кучму в користь конкурента який їм пообіцяв круті посади.
Рейтинг: 22+ -2-
 
……, 14:50 25 квітня 2023 р.
 
Нам пофік хто кого зливає але має бути результат , кучму на мило, решту пройдисвітів копняком в дупу з посад. І я думаю , що скоро ті , що в ясна цілувалися з ушльоком самі перші підуть здавати його, бо зрозуміють , що то усе іде до краху «ЦАРЯ». Чекаємо перевороту , а хто так не думає то або дурний або такий самий злодій як вусатий щур)
Рейтинг: 8+ -8-
 
Реальність настала, 15:15 25 квітня 2023 р.
 
О ! Підгорає, тарасьо пріє, серце мліє. Сцикун він і в Африці гамно, тут аж виконком трансляцію почав. Як землю ділили, кіна не було. як звітували кіна не було. Аж раптом зеник відремонтував камеру і почалось кіно. Не допоможе, пора з речами на вихід. а там і кримінальні справи, і забуття, і шпіц в сраку від кожного другого дрогобичанина.
Рейтинг: 28+ -1-
 
Моджахед, 16:14 25 квітня 2023 р.
 
Чому в садочках працюють вихователі і - пенсіонери яким далеко за 60 , які нічого не роблять, а тільки відсиджують місце, їм все до лампочки щей по хамськи відносяться до батьків . Купа молодих , які не мають роботи , іпрацювали і старалися.
Рейтинг: 11+ -1-
 
Невідомий, 16:27 25 квітня 2023 р.
 
В нашому садочку виховательці 70 років, хамка ще та і не думає на пенсію йти, шкода дітей.
Рейтинг: 8+ 0-
 
Правда, 17:01 25 квітня 2023 р.
 
Самий натуральний хам це Кучман , він так усім надоїв своїми брехнями , потім лиє крокодилячі сльози що на нього наїжджають несправедливо.  
Кучма -це сонька золота ручка
Рейтинг: 20+ 0-
 
Сонька не золота ручка, 17:58 25 квітня 2023 р.
 
Воїн на передовій та Кучма по 100 000 ґ. Це у Кучми та його заступників не кінцевий заробіток. Рекомендую послухати останнє інтерв'ю народного депутата України Олега Барни який загинув в бою. Якраз говорив що робити з такими кнурами Їх треба знищувати садити довічно без права амністії.
Рейтинг: 24+ 0-
 
Володимир, 18:36 25 квітня 2023 р.
 
Кучмівські прихвосні так само хамовиті як і їхній хазяїн Кучма. Начальство кп дрогобицький ринок нагадує тупоголових рекетирів з 90-х . Виконуючий обов’язки начальника Кушнір з бувшим ригом а нині інженером на ринку Кіндратівим постійно наїжають з образами на працівників. Не дивляться навіть на поважний вік постійно ображають і принижують підлеглого Осипа Фурдина. Молю Бога щоб їм то не зійшло з рук і кара Божа їх наздогнала рано або пізно.
Рейтинг: 18+ 0-
 
До 17:58, 18:41 25 квітня 2023 р.
 
За Моєсеєнка і Білогана такого бруду на ринку не було. Підприємці на ринку про минулих керівників відгукуються тільки позитивно не те що про сьогоднішніх недомірків. Сподіваємся що із зміною влади в міськраді на ринку цей бруд буде видворений. Ще трохи залишилось.
Рейтинг: 11+ -7-
 
пп, 18:58 25 квітня 2023 р.
 
Виховательки хамки, начальник освіти Вовків хам над хамами. Жалко дітей, батьків, вчителів та усіх дрогобичан. Всі беруть приклад з мера
Рейтинг: 18+ 0-
 
До невідомого, 19:21 25 квітня 2023 р.
 
Кушнір кожної неділі в церкві з сім’єю, неможе він бути хамом і бидлом.
Рейтинг: 3+ -6-
 
Чи може?, 19:38 25 квітня 2023 р.
 
Невже питання закриття шкіл Стебника не в порядку денному. Що обламали своі рила Кучма, Вовків і Канзьолка. Мільйон не зекономили. Розкажіть про свої вкрадені мільйони.  
Пане голово рівень зневаги до вас, а особливо до начальника освіти зашкалює
Рейтинг: 17+ -1-
 
Стебник, 19:39 25 квітня 2023 р.
 
Першим заступником має бути тільки Володимир Дзерин. Кучма обіцяв, але забув. брехло брехливе :sigh
Рейтинг: 3+ -13-
 
:(, 19:59 25 квітня 2023 р.
 
Де відсиджується голубарік Дьорка ?  
То ще та падаль .
Рейтинг: 46+ -4-
 
До Дзерина, 20:34 25 квітня 2023 р.
 
Дьорка переховується , як криса в одному з штабів . По зовнішньому вигляду змахує на дійсно голубого .
Рейтинг: 46+ -4-
 
Військовий, 20:39 25 квітня 2023 р.
 
як у вас в селi тяжко занятi, й сраку пiдтерти нема часу.
Рейтинг: 0+ 0-
 
iз Європи, 20:47 25 квітня 2023 р.
 
Шановні Дрогобичани, ми всі прикрасно знаємо нащо здатний пахан Кучма. Ця не людина вже не баче меж нівчому, він як завжди хоче зробити картинку звіт зробити онлайн, звести автобусами менулого разу були молоді люди з Борислава які хіба йому дякували щеб за ті 200гр що їм платили вони готові були сраку йому цілувати. Цього разу це будуть люди комунальних структур і бюджетники. Ми всі знаємо брехню Пахана Кучми, біля нього сядуть москалик, шагал, герман, вовків, з фронту нібито приїдуть в його підтримку цвігун, і каракевич. Це дно в нашому місті люди. Сьогодні пахан поставив нібито йому медаль дали за які заслуги. За крадену гомонітарку з15школи, з вовківом, і шагалом, і красиві фотки. Це сміх
Рейтинг: 11+ -2-
 
п.Петро, 21:08 25 квітня 2023 р.
 
Сьогодні моя сусідка мені казала що директриса корупціонерка з 4школи, вчителям зібрала і сказала хто не заніс їй 10%від зарплати за той рік, 1черня пише заяви на звільнення або вона розірве договора зними. Це вдуматись з вчителів менулого року зібрала 10%, за рік зарплати цього року, діти здали по 100гр і це за памятник що відкривав вусатий таракан Кучма з сопляком Вовківом. Вона має 25тис гр зарпл а вчителі 6-10тис і мають тій м. а. н. д. і. На Лексосі відати чесно зароблені гроші, бо вона місце купила за 10тис$, та в мене пенсія 2100гр схаменися Гучка. Та твій чоловік будинок поставив багато квартирний на Стрийській заді паспортного столу сірого коляру, там біля багнючки заборонено будувати бо йде з сув грунту. Тебе козу вигнали з інституту з тріском а ти з вчителів дреш. Ти не боішся нікого бо ти Кучмі за роботу заплатила а твій чол за ту землю 40тис$$ ГукНаталя Андріївна тобі не стидно.
Рейтинг: 15+ -1-
 
Василь, 21:18 25 квітня 2023 р.
 
То та деректриса що має чоловіка контрабандиста «Банана» ( це не той що Банан Василь Ананевич а інший) і що той купив їй в Кучми посаду деректриси для статусу в суспільстві?
Рейтинг: 12+ -1-
 
До Василя, 21:25 25 квітня 2023 р.
 
А де звіт працівників ТЦК? Скільки бабла до рученьок прилипло. Як побачила на яких вони машинах їздять, мало не впала. Напевно за зарплату купили, біднятка. Чи на передовій були і по 100 тисяч заробили? Сидять у мягеньких кріслах, добре дупи пригріли і останню шкіру з людей здирають. Хай шурують воювати, вони то мали б вміти краще, ніж хлопці з села, які ніколи навіть зброї не бачили і за 2-3 дні в Бахмуті. Покажіть на москалях які круті, а не по селах гонять і силу показують. Пристосуванці
Рейтинг: 14+ 0-
 
Марія, 21:38 25 квітня 2023 р.
 
За ту Гучку легенди ходять з ПДУім Франка її вигнали бо тупа, а в школі бідних мучить. Чоловік тоді дав 5тис$за роботу тепер 10$тис правильно відробити треба, на фасаді школи вкрали, по докум пише є піноплас а школа просто по мальована, міліони вкрали. Вовків з 4школи не вилазить таке враження що медом намазали навіть жінку свою туда запхав та шистьорить там
Рейтинг: 12+ -2-
 
.-.-.-.-.-.-/////——-, 21:47 25 квітня 2023 р.
 
Висі подивіт скіко бабів мав той вусатий таракан, море. Бо люди повідают шо тота Наталка Зелена тоже вже зним спит, не мер а блядун якийсь.
Рейтинг: 13+ 0-
 
Ася, 21:49 25 квітня 2023 р.
 
Кучма зараз опять хоче спалах вірусу зробити, для звіту. Давай мєнтові міста землю тепер мєнти за нього сраку рвуть. Опять муніципалів поставить в шеренгу і нікого не будуть пускати, щур паршивий. А Ілоночка Вовківа вагітна точно від Віталіка чи може щур Кучма за нього……….
Рейтинг: 11+ -1-
 
Лагодич, 21:53 25 квітня 2023 р.
 
Припустимо, звіт відбувся ! Можливо, за наслідками звіту будуть звільнення , але що зміниться ? Впевнений, все зводиться до банального перепризначення, заміни одних прізвищ на інші , або просто, так би мовити , навчально- повчальний, виховний процес, рекомендації , як по новому розуміти табличку ділення . До речі - типова практика попередніх демократичних скликань! Можливо, хтось думає , прийдуть інші, і захмарні премії , доплати , телефонне право кануть в історію, як огидне явище? Не буде цього , ще дуже і дуже довго . Хтось третій водичку каламутить . Шануймося !
Рейтинг: 9+ 0-
 
Борис, 22:12 25 квітня 2023 р.
 
Повісте мене на палю ганьби , бо в мене від брехні воко сильно свербить! Колись пхав в дупу банан, та він сцикун втік. Потім почав сідати на лице прищавого карликевича , та він на моє місце тепер мітить ;( Лишився один тільки хермен з коцим яйцем і дірка-Ірка і то відібрати хочете КоКоКозлиООО
Рейтинг: 5+ -1-
 
Вусате примітивне лайно, 22:18 25 квітня 2023 р.
 
Кучма через сесію 27 квітня вже точно почав їхати дахом , заступники пережерлись між собою, а більшість депутатів, яких кличуть на перемовини, уже не з'являються або не беруть телефон.  
Не знаю , як буде Дрогобич без Кучми (надіюсь краще) , але на даний час єдиною і реальною структурою, яка ламає корупційні схеми в місті є РДА.  
Навіть кучма звинувачує у вимогах звіту заступників (це вимога закону) , перевірку завищених цін з ремонту Стрийської, висвітлення його високих зарплат і інше- РДА.  
Зараз в ратуші згадка про районну адміністрацію, чи будь-яке спілкування з її працівниками, навіть якщо це знайомі чи родичі, є серйозною загрозою звільнення.  
Кучму і його продажних замів геть!
Рейтинг: 18+ -10-
 
Партизан з ратуші, 22:19 25 квітня 2023 р.
 
Якщо ви зараз випустите Германа і Ко , то він вас йобне 100% і більше вам не дасть такого шансу
Рейтинг: 13+ -3-
 
До РДА, 22:59 25 квітня 2023 р.
 
Я вже не працюю, бо так як три роки отримую пенсію за віком-зі мною не продовжили контракт. Не ображаюсь , бо в нашій школі є молодші і їм треба ще доробити.  
Однак питання житття освіти є близьким і дальше пов'язаним, так як внуки здобувають освіту.  
Тому, окрім звіту заступників, пропоную, щоб за два роки правління Шевяка (шість запоїв, гульбани і розпуста в приміщенні відділу) особисто прозвітував Кучма. Нехай Вовків теж прозвітує, але не за роботу директорів, вчителів і батьків з підготовки шкіл і укриттів, за утримання біженців, а за свій особистий внесок у розвиток чи занепад освіти ( тільки не треба фотосесій з мером, Конзьолкою і погрузкою гуманітарки).  
Можливо провести анонімне опитування серед освітян незалежною структурою щодо оцінки роботи керівників освіти міста? І дати оцінку владі за недолугу кадрову політику!
Рейтинг: 17+ -1-
 
Вчителька, 23:04 25 квітня 2023 р.
 
Кучма отримав нагороду від Залужного «За допомогу війську». Ней го качка копне. То напевно за те, що землю «дають» учасникам бойових дій дуже вчасно? Ще би всім нашим чиновникам роздали такі нагороди! Ніхто з них навіть відповіді не дає дружині воїна ЗСУ у Бахмуті. Та де таке велике паньство з такими нагородами на село буде увагу звертати. Такі «заслужені нагороди» хапають! Їм не до таких, як ми
Рейтинг: 11+ 0-
 
Марія, 23:12 25 квітня 2023 р.
 
Орденоносного теж в дупу можна трахати? Чи це зашквара?
Рейтинг: 6+ 0-
 
До Марії, 00:48 26 квітня 2023 р.
 
Не знаю. В дупах не розбираюся. Але нагорода Кучмі - це дно повне. Коли і кому він допомагав? Бавить переселенців, бо голоси на виборах хоче, а з місцевих жінок, хто скаже, що допоміг воїнам хоч чимось? Все необхідне купували за власні кошти. А те, що по школах продукти позбирали - це далеко не заслуга Кучми. Може я зла? Але, хто, де і коли бачив допомогу від Кучми, Кулиняка, Лисака чи Коцюби? Може я не добре бачу? Покажіть мені, будь ласка
Рейтинг: 10+ 0-
 
Марія, 07:50 26 квітня 2023 р.
 
А я видів вчора вечером голу бабу по телєвізорі :roll
Рейтинг: 1+ 0-
 
Флюнт, 08:41 26 квітня 2023 р.
 
А телебачення голландське чи наше?
Рейтинг: 0+ 0-
 
До Флюнта, 09:16 26 квітня 2023 р.
 
А чому терплять ту бидлоту у тій школі? Чому не запишуть корупціонерку на телефон? Слабо, ні ? Якісь терпіли , а не вчителі бо то вже край всьому адже вони і дітей такими терпілами по життю виховають? То жахи при тому ідіотові вусатому творяться аж лють бере невимовна на них. Люди майте гідність хоч якусь!
Рейтинг: 5+ 0-
 
до Василя, 11:50 26 квітня 2023 р.
 
Якщо серед дописувачів так багато прихильників керівництва РДА, нехай аргументують хоча б декілька корисних рішень для нашої громади, які прийняті останнім часом . Якщо проаналізувати виділення державних коштів ЛВОА на райони області на жаль Дрогобицький район пасе задніх, перевага надається Львівському, Стрийському, Самбірському районам, а це інвестиції у інфраструктуру, освіту і тд. У цьому напрямку потрібно працювати, об'єднювати всіх голів громад району і доводити, що таку ситуацію потрібно змінювати. А у нас тільки протистоянні одних, а інші виступають в ролі глядачів.
Рейтинг: 6+ -3-
 
Володимир, 13:17 26 квітня 2023 р.
 
Можна здогадуватися, чому "терпили" мовчать- вони вже на сім поколінь вперед "позабивали" місця для своїх "у кожного генерала є свої діти". Й, напевно, не за "большую спасібу". Це ж не пролетаріат, якого женуть за станок, до віника, в окопи, на рабство до Європи, це ж- суцільна тілігенція.
Рейтинг: 2+ 0-
 
:(, 14:08 26 квітня 2023 р.
 
я би тобі відповів, якщо б був з РДА, словами Януковича " . хто це сказав ", не прикидайся розумним з придурків, до яких належиш.
Рейтинг: 1+ -2-
 
до володимита,, 16:19 26 квітня 2023 р.
 
ги-ги (хі-хі)!
Рейтинг: 0+ 0-
 
До 1619- за календарем, 08:53 27 квітня 2023 р.
 
Влада розбещує, абсолютна влада розбещує абсолютно (Джон Актон).
Рейтинг: 0+ 0-
 
Джон, 23:43 29 квітня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5840 днів)