Дрогобицьку вчительку оштрафували за побиття колеги-пенсіонерки

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
23.05.2023

 

Дрогобицький міськрайонний суд визнав винною 59-річну вчительку хімії Ліцею №1 ім. Івана Франка Оксану Тустановську у конфлікті, який переріс в бійку. Вчительку та екс-кандидатку в депутати до Дрогобицької міськради, судили за нанесення легких тілесних ушкоджень 72-річній Надії Паньків, яка, до слова, колись теж працювала вчителькою у школі №17 у Дрогобичі. Бійка між вчительками відбулася ще у травні три роки тому. Проте вирок у цій справі був оголошений нещодавно – 9 травня. Слідство встановило, що конфлікт між жінками виник через дерева, посаджені на прибудинковій території. З матеріалів справи відомо, що сварка між жінками почалася біля будинку №16 на вул. Княгині Ольги. За словами обвинувачуваної Оксани Тустановської, того дня вона побачила, як мешканці сусіднього будинку фарбують лавку та ламають дерева біля будинку, в якому вона живе, і в якому очолює ОСББ «Карпати-1». Оксана Тустановська почала знімати процес на телефон, і тоді потерпіла Надія Паньків цей телефон у неї з рук вибила. Потім, як йдеться у вироку зі слів Тустановської, Надія Паньків перечепилася і впала. За словами обвинуваченої, вона нікого не штовхала і свою провину у нанесені легких тілесних травм Надії Паньків [не визнала].
«Потерпіла (Надія Паньків) скористалася отриманим з власної необережності тілесним ушкодженням з тим, щоби обмовити з метою психологічного тиску. Участь у спровокованому словесному конфлікті була обумовлена необхідністю захищати майно і власність очолюваного ОСББ, тому Тустановська фактично перебувала в стані необхідної оборони», – йдеться у вироку суду.
Додамо, що у 2020 році обвинувачена Оксана Тустановська кандидувала на місцевих виборах у депутати Дрогобицької міськради від партії «Європейська Солідарність», але не була обрана.
Натомість Надія Паньків заявила, що, крім того, що Тустановська її штовхнула, вона ще й викручувала їй руку, аж поки у пенсіонерки не тріснула судина і не пішла кров. Пояснила, що конфлікт виник через дерева, які мешканці одного будинку посадили на прибудинковій території іншого. На суді Надія Паньків заявила, що вже три роки від дня бійки перебуває у постійному стресі, тому хоче 50 тис. грн відшкодування за моральну шкоду.
«[Надія Паньків] вказала, що є особою похилого віку, з 40-річним педагогічним стажем, освічена людина та зазнала величезної моральної шкоди. Вона змушена була відвідувати лікаря, лікувати пошкоджену руку, терпіти біль, у неї порушився сон, вона стала дратівливою, постійно підійматися артеріальний тиск, що не дає спокійно їй жити та насолоджуватись життям», – йдеться у вироку Дрогобицького суду.
До слова, покази свідків, яких заслухали у суді, відрізняються. Одні бачили, як одна жінка штовхнула іншу, інші переконують, що потерпіла сама впала. Одна зі свідків уточнила, що того дня мешканці пофарбували лавку, але гілки дерева, яке росте поруч, заважали, тому кілька довелося спиляти. Мешканці одного будинку почали сваритися з мешканцями іншого, мовляв, вони ці дерева не садили і чіпати їх не мають права. З цього й почався конфлікт, який переріс у штовханину між Тустановською та Паньків.
Тим часом судмедексперт пояснив, що травма в Надії Паньків є характерною для падіння на тверду землю, але: «Можливість заподіяння таких тілесних ушкоджень потерпілій внаслідок викручування руки є неможливим. Чи є причинно-наслідковий зв'язок з падінням на тверду землю та викручуванням руки – експерт пояснити не зміг», – йдеться у матеріалах справи.
Все ж суддя Дрогобицького міжрайонного суду Лілія Гарасимків визнала Оксану Тустановську винною у вчинені кримінального проступку і призначила їй 510 грн штрафу. Крім того, вона має сплатити потерпілій Надії Паньків 1 тис. грн моральної шкоди. Цей вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Львівської області протягом 30 днів з дня його проголошення.
Додамо, що у 2020 році обвинувачена Оксана Тустановська кандидувала на місцевих виборах у депутати Дрогобицької міськради від партії «Європейська Солідарність», але не була обрана.
Джерело – zaxid.net

Переглядів: 2053

Коментарі (21)
 
А що тут дивного, який начальник освіти, такі і деректори шкіл (деректори за гроші), які деректори шкіл такі і вчителі!
Рейтинг: 50+ -1-
 
Дрогобичанин., 15:03 23 травня 2023 р.
 
А хіба вчитель може бути керуючим ОСББ?
Рейтинг: 13+ -19-
 
Просто так, 15:13 23 травня 2023 р.
 
Надія Паньків- надзвичайно скандальна і токсична особа. Ще в час роботи у школі в неї були конфлікти з більшістю працівників, які перостали у згальноміські і тим самим створювали негативне враження про колектив. Всі полегшено зітхнули. коли вона з тріском пішла з роботи. Але , як бачимо, і надалі не може заспокоїтись.
Рейтинг: 12+ -24-
 
Вчитель гімназії №17, 15:35 23 травня 2023 р.
 
Для чого побутові сварки пересічних осіб виносити на загал? Яка мета цього викладу? Чому акцентується увага на те, що посварилися вчителі, і ніхто не баче, що така дурна справа розглядалась три роки? Як працює наша судова система?
Рейтинг: 16+ -29-
 
Ось, 15:53 23 травня 2023 р.
 
Обох до нас на Кульпарківську.
Рейтинг: 1+ -1-
 
із Європи, 16:06 23 травня 2023 р.
 
Сайту ДРОГОБИЧ ІНФО великий привіт. Ви самі круті як яйця варені. Там тримати мОЛОДЛЦІ
Рейтинг: 5+ -1-
 
снайпер +за УКРАІНУ, 17:07 23 травня 2023 р.
 
Конфлікт між мешканцями організували Цвігун , Дзерин і Лужецький під час виборчої компанії . Ці гниди зуміли пересварити між собою людей .
Рейтинг: 58+ -5-
 
Мешканець, 17:35 23 травня 2023 р.
 
Цвігун і Дзерин перед виборами агітуючи за паршиву партію "пропозиція" пересварювали мешканців в різних мікрорайонах міста . Гнати ту ригівську наволоч.
Рейтинг: 57+ -4-
 
До мешканця, 17:40 23 травня 2023 р.
 
Ой, бляха-муха, знову та недовчителька Паньків обіср@лася по самі вуха. Яка була в школі, така і в своєму будинку. Суддя на її чергову брехню повелася, вона артистка ще та!
Рейтинг: 10+ -29-
 
місцевий, 18:22 23 травня 2023 р.
 
Ця тема нагадує анекдот, коли, ще за Австрії, сусідки погавкалися через вперту курку, що лазила видзьобувати хробачки. Суддя мудро присудив курці буцегарню- з умовою, що обидві сусідки будуть почергово носити чубатій їсти. Обидві помирилися
Рейтинг: 10+ 0-
 
!, 20:14 23 травня 2023 р.
 
Інтересно чи буде суд за розслідуванням про побиття дітей під час футбольного турніру, коли пацана п'ять хвилин відтирали, а потім він ще вдома три рази непритомнів. До яких висновків прийшла комісія( обіцяли її створити) і де оприлюднені результати її роботи?  
Яку відповідальність поніс організатор в особі Вовківа? Чи може теж три роки будуть розглядати?  
Поговорюють, що Кучма бере його на підвищення в заступники за вірнопідданість і колінопреклоніння.
Рейтинг: 20+ 0-
 
До місцевого, 23:07 23 травня 2023 р.
 
А Стьопа Кулиняк сьогодні знов піарнувся з машинами для військових.
Рейтинг: 15+ -7-
 
Леся, 00:15 24 травня 2023 р.
 
Лесько, а тобі слабо так піарнутися а?  
Щоб усі так піаритися як той молодий хлопчина, допомагаючи воїнам вони допомагають нам!
Рейтинг: 5+ -18-
 
До леськи, 15:14 24 травня 2023 р.
 
Якщо завтра на сесії за поданням кучми вовківа призначать заступником голови, то все це болтологія і нічого в цьому місті не зміниться!  
Скільки писали, що воно німе теля в освіті, що допомагав красти і списувати гуманітарку, що на службовій машині возилися жінка, теща і баба, що разом з родиною підпобляли голоси в Нагуєвичах, що за рік на посаді купив за 2, 5 млн. квартиру і зробив супер ремонт хати в селі, що купу родини працевлаштував в відділі і освіті, що з інженером грають не хіба у футбол, а й у відмиванні на ремонтах бюджетних коштів, і . ще багато іншого, окрім побиття дітей на футболі.
Рейтинг: 18+ -1-
 
До до місцевого, 17:50 24 травня 2023 р.
 
Шановний Степана Львовичу недопустіть призначення недолугого В овківа на посаду керуючого справами виконкому , бо гидкий плівок в бік громади яка Вас підтримує . Це просто верх цинізму його призначення . Одумайтесь .
Рейтинг: 18+ -2-
 
До кулиняк, 18:16 24 травня 2023 р.
 
А чому не кажете, щр цей офіцер в пампепсах, який постійно стохть біля кучми, коли прощаються з загиблими героями, втікає від мобілізації? Ганьба!
Рейтинг: 9+ 0-
 
До попереднього, 18:31 24 травня 2023 р.
 
Леська, Кулиняк не піарнувся, а робить дуже потрібну для наших хлопців на фронті роботу, і зобов'язаний звітуватися публічно. За той "піар" йому велика подяка! А ти гниль, сидиш і випускаєш жовч з чорного рота. Бридка ти баба!
Рейтинг: 1+ -4-
 
Нормальний чувак, 11:10 26 травня 2023 р.
 
врятували кучму, вони відиовилися голосувати за дострокове припинення повноважень міського голови Т. Кучми. У відповідності до приписів ч. 2 ст. 79 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Украіні" встановлено, що повноваження міського голови можуть бути припинені, якщо він порушує Конституцію або закони Украіни, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень. В судах беруть до уваги те, що мають бути вагомі причини (мотиви), щоб виносити, дане питання на голосування, точніше, кожен факт правопорушення має підтверджуватися вироком чи постановою суду, які набрали законноі сили, відкриті справи не є належними доказами. Отже, такі докази з ухваленими судовими рішеннями, які набрали законноі сили достатньо, щоб звільняти Кучму, але появилися депутати-штрейкбрехери, окрім стабільних симпатиків Кучми, які категорично відмовилися брати участь у звільненні мера і опозиційні депутати вже не набирали 2 / 3 від загальноі кількості і змушені вести переговори з кучмою, щоб не паралізувати роботу міськоі ради змушені були на вимогу мера влаштувати Вовківа, інакше діалогу би не відбулося, за освітою він підходив. Винуватцями такоі ситуаціі є депутати, які перебували в опозиціі, але відмовилися брати учавсть у звільненні кучми. Але питання щодо зняття кучми, залишається актуальним.
Рейтинг: 3+ 0-
 
деякі депутати, 08:36 27 травня 2023 р.
 
З описаного та коментів стало зрозуміло, що серед депутатів, які спочатку підтримали та проголосували за зняття заступників, а голосувати за дострокове припинення повноважень мера кучми у них бажання відпало, а щодо вовківа, то кучма погодився забрати його з освіти, і то добре, бо валив освіту, але з умовою поставити на саме цю посаду, його кваліфікаційна освіта дозволяла таке призначення. Прийшлося йти на уступки, бо могла статися ще гірша ситуація-параліч влади. Щодо співпраці для якоісь ефективності роботи, то не варто очікувати, але вже таких масштабів розкрадань майна територіальноі громади не буде, принаймі обоюдна любов зразу так не виникає, бо основних схематозників позбулися, звичайно в сферах торгівлі на ринках, до управління комунальними підприємствами є багато претензій і вони залишилися, у т. ч. щодо вартості послуг, очевидно продовжується неефективне управління, бо все далі контролюється ставленниками кучми, треба шукати шляхи все таки звільнення кучми, громада показала беззубість і повну пасивність підтримати опозицію, щоб вона дотиснула зняття кучми, хіба що тут "мудрегелі" під псевдо продовжують показувати своє незадоволення, але то є така собі категорія людей показувати свою обізнанність і постійну незадоволенність. Ця категорія гірша за ворога, бо сіють якусь зневіру, тривожність, невпевненність, а самі мало того, що не зуміли себе знайти, залишилися пасивними спостерігачами, але так ми ніколи не зможемо чогось кращого досягнути і будемо зазирати, де добре, бо там нас немає.
Рейтинг: 5+ 0-
 
до коменту "до Кулиняка",, 10:53 27 травня 2023 р.
 
Міський голова кучма та вічний директор КП "Водоканал" знову дрогобичан приєно вразили новиною - з 1 червня вже будемо платити за послуги, які нам надає цей монополіст у два рази більше ніж платили до цієі дати (інформація взята, яку виставили в ЗМІ НКРЕП). Тут дуже сумнівним є те, як вдалося ім впросити НКРЕП, щоб дана структура затверджувала надання послуг з водопостачання та водовідведення, бо ми б не мали по цоркулярам НКРЕП входити (є потреба в перепровірці цього факту), окрім того, чому створювався новий абонентський відділ з чисельним штатом контролерів, який там існував до того, як даний директор разом з кучмою ще в проекті не було. Завдяки даним посадовцям дрогобичани вийшли в лідери по Украіні по сплаті за користування послуг даним монополістом. Хіба обговорення вже відміли, чи все зараз вирішує кучмівський ручний виконконком. А зараз як зросте електроенергія, то вартість води вже зможе конкурувати з газом. А тут є такі мудрі дописувачі, що засумнівалися в достроковому припиненні повноважень кучми та таких керовніків, які скористалися мерським "слабоумієм" (повний зіро в економіці та фінансах) і ми далі будемо спостерігати за таким ефективним його управлінням. Хочу підкреслити, що підняття тарифу не здійснювалося ніякими циркулярами і не всі міста Украіни звернулися за підвищенням, а серед тих, які звернулися, то ми вже займаємо стабільно перше місце, що дуже насторожує, як так ми вирвалися в лідери, чия конкретно заслуга і чи законно та вмотивовано таке здорожчення. Обовязковор треба переглядати законність росту цін по воді, по сміттю, по пасажироперевезеннях за кучми, чи не звязано це з зорепадом зарплат та премій в ратуші та в структурних підрозділах, бо так виглядає, що є підозра що дехто працює по принципу, що "Шара обєму немає".
Рейтинг: 3+ 0-
 
Увага,, 07:45 28 травня 2023 р.
 
:cry :cry :cry :cry :cry :? :? :? :? :? :( :( :( що маєте тим задовільняйтеся жахливо :upset
Рейтинг: 0+ 0-
 
замислилас, 12:43 11 червня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5839 днів)