ГРОМАДСЬКА ЕКСПЕРТИЗА, ЦЕ ЄДИНА МОЖЛИВІСТЬ ДЛЯ ГРОМАДИ ПЕРЕВІРИТИ ДІЯЛЬНІСТЬ КП “КОМУНАЛЬНИК”…

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
27.09.2023

 

На прикладі Дрогобича, влада міста повністю не звертає уваги на зауваження, відносно їхньої діяльності та роботи комунальних підприємств, вони замість того щоб йти на контакт з громадою шукають юридичні нюанси щоб відписатись та проігнорувати запити на ці зауваження. Усі хто намагається хоча б чуть - чуть вникнути в їхню діяльність відразу отримують звинувачення в роботі на ворога, на підрив та розхитування політичної ситуації в місті. Одним словом усі активісти та ГО, які пхають свого носа куди не треба, фінансуються з кремля – пуйлом та є особистими ворогами мера Дрогобича Тараса Кучми (в підтвердження тому є написані ним заяви в СБУ та поліцію за Статтею 109. Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).
 
Тому, щоб розставити усі крапки над і та зрозуміти чи все добре в діяльності нашої влади та Дрогобицьких КП, сьогодні 25 вересня 2023 року, я подав заяву на проведення громадської експертизи одного з комунальних підприємств, предметом та метою якої є дослідження виконання Департаментом міського господарства повноважень виконавчих органів місцевого самоврядування визначених ЗУ “Про відходи” та контроль за організацією роботи по забезпеченню КП “Комунальник” дотримання нормативно - правових актів в сфері поводження з побутовими відходами.
 
 
 
Громадська експертиза - це практично зараз є єдина можливість для активних жителів міста Дрогобич та ТГ самостійно:
 
провести оцінку діяльності міської ради та її виконавчих органів;
оцінити ефективність та якість прийняття рішень;
надати пропозиції щодо вирішення проблем міста, покращення роботи влади.
Хочу довести до відома громаду, що у розділі V. громадський контроль за діяльністю органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, у відповідності до статті 24 Статуту Дрогобицької територіальної громади, я прошу сприяти проведенню громадської експертизи діяльності виконавчого органу Дрогобицької міської ради (Департаменту міського господарства) та підконтрольного йому КП “Комунальник”.
 
Тобто така процедура є прописана в статуті міста і є законною.
 
 
 
Також процедура проведення громадської експертизи регулюється Постановою Кабінету міністрів України Про затвердження Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади № 976. Що я можу підтвердити відповіддю Кабінету міністрів України на мій запит № 001.07/23 від 31 липня 2023 року де чітко написано, що пунктом 3 Постанови Кабінету міністрів України органам місцевого самоврядування рекомендовано сприяти інституту громадянського суспільства у проведенні громадської експертизи у разі надходження від нього письмового запиту.
 
 
 
Предмет та мета громадської експертизи:
 
 
 
Дослідження виконання Департаментом міського господарства повноважень виконавчих органів місцевого самоврядування визначених ЗУ “Про відходи” та контроль за організацією роботи по забезпеченню КП “Комунальник” дотримання нормативно – правових актів в сфері поводження з побутовими відходами.
 
 
 
Перелік офіційно завірених копії документів та інших необхідних для проведення громадської експертизи матеріалів:
 
 
- Надати інформацію щодо проведенню конкурсів з набуття права виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) в Дрогобицькій ОТГ за період 2021 – 2023р.р. з зазначенням кількості учасників, що приймали участь в конкурсах щорічно.
 
- Чи проводився окремий конкурс з набуття права виконавця послуги з вивезення ТПВ з Стебника?
- Хто і на яких умовах проводить збір та вивезення ТПВ в Стебнику. Вказати вартість тарифу та норми утворення відходів для всіх категорій споживачів послуг за 2021 -2023р.р. і кількість зібраних та вивезених відходів щорічно з зазначенням суб’єктів господарської діяльності, що відповідно до договору проводять захоронення ТПВ і вартість даної послуги. Кількість населення якому надається послуга з вивезення ТПВ. - Надати копії офіційно завірених договорів про надання послуг з вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) в Дрогобицькій територіальній громаді за 2021, 2022, 2023р.р. укладених за підсумками оголошених конкурсів з набуття права виконавця послуг з вивезення ТПВ. - Кількість зібраних та вивезених на захоронення ТПВ КП “Комунальник” щорічно за період 2021-2023р.р. і надати копії форми державної звітності, що підтверджують факти проведених робіт відповідно до форми 1 – ТПВ. - Надати дані щодо тарифів на вивезення ТПВ та норми утворення відходів затверджених на у відповідності до економічно обґрунтованих затрат КП “Комунальник” по категорія споживачів, які використовувались КП щорічно за період 2021-2023р.р. та копії рішення виконкому ,якими вони затверджені.
 
- Надати дані по договорах укладених КП “Комунальник” на захоронення ТПВ з суб’єктами господарської діяльності, які виконують дану послугу за період 2021-2023р.р. щорічно із зазначенням обсягів захоронення та її вартості.
 
- Кількість мешканців ОТГ, яким надається послуг з вивезення ТПВ з зазначенням кількості населення, що проживає в багатоквартирних будинках та приватному секторі окремо в місті Дрогобичі та селах. Кількість бюджетних установ та юридичних осіб, які отримують послугу. - Кількість та перелік транспортних засобів, які знаходяться на балансі КП “Комунальник”, що задіяні на збиранні та вивозі ТПВ.
 
- Загальна кількість контейнерних майданчиків для збору ТПВ і яка кількість з них облаштовано у відповідності до вимог ДСТУ-Н Б Б.2.2.-7:2013 і СанПІН.
 
- Кількість майданчиків обладнаних для збору ВГВ.
 
- Кількість контейнерів з зазначенням їх об’ємів, які використовує КП «Комунальник» для збору ТПВ.
 
- Показники діяльності КП “Комунальник” за період 2021-2023р.р. щорічно з зазначенням наступних показників: обсяг надання послуг, фінансовий результат діяльності (прибуток - збиток), дебіторська і кредиторська заборгованості, чисельність персоналу із них ІТП, середня зарплата по КП.
 
- Кількість абонентів КП “Комунальник” та кількість укладених із ними договорів на надання послуги з збирання та вивезення і захоронення ТПВ.
 
- Кількість судових процесів з розгляду господарських питань в яких було задіяне КП “Комунальник” та суму фінансових втрат понесених КП за підсумками прийнятих рішень, якщо такі були.
 
- Скільки коштів з місцевого бюджету отримало КП “Комунальник” за період 2021- 2023р.р. щорічно у вигляді поповнення статутного капіталу та інших програм підтримки підприємства.
 
- Надати дані про відсоток проплати споживачами, з якими оформлено договірні зобов’язання, за надання послуги в період 2021-2023р.р. щорічно.
 
- Надати копію наказу по запровадженню абонентської плати та розрахунок її вартості. Суму коштів отриманих за абонентське обслуговування за період його запровадження. Дані щодо кількості працівників КП задіяних на проведенні робіт з абонентського обслуговування.
 
- Надати інформацію чи функціонує на даний час полігон захоронення ТПВ в с. Бронниця і якщо функціонує з якого часу та суму коштів затрачених з бюджету на виконання робіт по доведенню його до вимог передбачених нормативно – правовими актами.
 
Також звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до Порядку сприяння проведенню громадської експертизи передбаченого Статутом Дрогобицької територіальної громади орган виконавчої влади після надходження письмового запиту щодо проведення громадської експертизи повинен виконати дії передбачені п.5 Порядку.
 
 
 
P.S.
 
За результатами даної громадської експертизи ми усе зрозуміємо, чи законно, чи в рамках діючого законодавства працювало КП “Комунальник”, та чи працювало на свою громаду – споживачів чи на кишені окремих корумпованих чиновників…
 






Переглядів: 1547

Коментарі (17)
 
то все одно як блохи у пса шукати пiд хвостом, а де прокуратура, СБУ, мiлiцiя, у другi всякi дармоiди?
Рейтинг: 10+ 0-
 
з пiдводноi лодки в степах Укр, 09:47 27 вересня 2023 р.
 
Я нічого не підпишу ! Ви що думаєте я дибіл сам собі вирок в мародерстві підписувати :p
Рейтинг: 9+ 0-
 
Кучма, 09:50 27 вересня 2023 р.
 
Латвійці прийдуть -порядок наведуть !  
І все сміття на Балкани заберуть )!
Рейтинг: 9+ 0-
 
Карликевич, 09:52 27 вересня 2023 р.
 
Ви, що думаєте той злодій і корупціонер Кучма підпише цю заяву, він полюбе дав Вовківу вказівку, щоб відмовити в експертизі, але дивлячись на усі документи то це буде незаконна відмова.
Рейтинг: 9+ 0-
 
Дрогобичанин., 11:53 27 вересня 2023 р.
 
Он же не лох, щоб підписати собі кримінал.
Рейтинг: 7+ 0-
 
До дрогобичанин, 11:54 27 вересня 2023 р.
 
Я вас всіх наєб@в на бабки ! Вісім років доїв вас як скотів , тому-що ви і є донний скот . І мені нічого небуде бо Пантюхов зімною в долі і в тємі :eek :grin :upset 8)
Рейтинг: 6+ 0-
 
Герман Ігор Миколаєвич, 21:30 27 вересня 2023 р.
 
Після тих листів Зеленському про корупцію з Америки , не думаю , що мені слід повертатись з Франції …. бо це все попахує парашою ;(
Рейтинг: 4+ 0-
 
Кучма, 21:33 27 вересня 2023 р.
 
Приїжджайте др нас з Тарасом у Францію ! Тут весело , цікаво і дуже вишукані ресторани і виховані повії
Рейтинг: 4+ 0-
 
Кушлик, 09:41 28 вересня 2023 р.
 
Тарас в суботу вечором буде мати дебют гри на скрипці в кабаре «Мулен Руж», буде дуже цікаво.
Рейтинг: 5+ 0-
 
Юра, 10:57 28 вересня 2023 р.
 
струни тоi скрипки кажуть будуть з лобка самого Кучми
Рейтинг: 3+ 0-
 
з пiдводноi лодки в степах Укр, 16:32 28 вересня 2023 р.
 
Там всі бандити Кучма з своіми радниками і порадниками. відмивають баблоси на всьому, на ремонтах дороги, продажу нерухомого майна, землі, будівництві сірих бетонних коробів та інш. Вони вже за 8 років накрали так, що навіть від чорта відкупляться.
Рейтинг: 7+ 0-
 
Юлько, 18:10 28 вересня 2023 р.
 
Я нині йду на роботу у непраних шкарпетках, бо нема навіть за що купити мила- нехай на тих мільонерських територіях шанхаю смердить Україною. Їхньою, злодійською, може, швидше виздихають!
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 12:03 29 вересня 2023 р.
 
Проведення такої експертизи нагально потрібне. Тому, що вже на протязі багатьох років дрогобицькі братки на чолі з мером на смітті заробляють мільйони. Документи, які вимагають для проведення експертизи засвідчать всі не законні оборудки комунальників і керівників департаменту. А також цікаву роль в цьому право охоронців, прокурорів. Треба знати людям правду.
Рейтинг: 6+ 0-
 
123, 15:29 30 вересня 2023 р.
 
До слова, жоден з тих усіх куревників департаменту дотепер навіть не виздихав: живучі, як таргани. А де накрадене? Чому пів-міста населення вже вголос каже: "Яка робота: нема зарплати- нічого туди навіть ходити", далі- коментуючи набором звичних слів без перекладу всі тонкощі становища рабів у кублах рабовласників!
Рейтинг: 2+ 0-
 
:(, 09:28 01 жовтня 2023 р.
 
Ну шо, напердіти вам тут ? :grin пррррррр. пррррррр. фуууууу. :x
Рейтинг: 0+ 0-
 
Масяня, 10:29 01 жовтня 2023 р.
 
Що це за дурепенство тут масякає, пердюкає і мамукає- чому гери офіцери зі сорокатисячними зарплатами досі не взяли це одоробло за шкірку й не почепили на гаки? ! Скільки цю шибзданутість можна терпіти? !
Рейтинг: 4+ 0-
 
?!, 22:31 01 жовтня 2023 р.
 
Наступний дебют Кучми зі скрипкою буде на Бергітках, а Кушлик буде йому співати, який ти дурний Тарасе, ще дурніший а ніж Я думав.
Рейтинг: 6+ 0-
 
Ігор, 09:39 04 жовтня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5838 днів)