Через махінації з тендером у чотирьох школах у Меденицькій громаді на Львівщині може не розпочатись опалювальний сезон

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
06.10.2023

 

У Меденицькій громаді Львівщини заплатили підряднику за дрова твердих порід понад 2,6 млн, а в школи завезли березу та осику, а майже 40 машин дров взагалі не доїхали
Про це "Еспресо.Захід" розповіла депутатка Меденицької селищної ради Анна Гіщак. Саме вона з ще однією депутаткою, повертаючись з сесії попри Грушівську школу, помітили березу серед дров. Коли підійшли ближче, помітили також осику і вербу. 
 "Відділ освіти провів тендер на поставку дров у навчальні заклади Меденицької селищної ради. Відповідно до результатів цього тендеру, ФОП Комарницький за 2,63 грн млн грн мав поставити дрова твердих порід: дуб, граб та бук. Натомість привезли березу, осику та вербу, які і коштують значно менше, і тепловіддача їх значно менша, – каже Анна Гіщак. – Окрім того, що привезли не ті дрова, за підрахунками правоохоронців, у Грушівській та Волощанській школах є нехватка 200 кубів дров".  
 
Для порівняння, у причеп ЗІЛа поміщається приблизно 5 –5,5 кубів дров. Тобто 200 кубів, це майже 40 вантажівок.
 
За словами депутатки, за документами, в Опарівську і Волощанську школи уже всі дрова наче були завезені. При цьому накладні ніхто у школах безпосередньо не підписував – усе взяв на себе відділ освіти.
"Виходить, що відділ освіти сам проводить, сам оплачує гроші, сам підписуємо накладні", – каже Анна Гіщак.
 
Тим часом керівника відділу освіти Меденицької селищної ради Ярослав Куцика, чий підпис стоїть на договорі з підрядником, у коментарі "Еспресо.Захід" заявив, що не бачив, що саме постачав підрядник. 
"Я не приймав ці дрова і не бачив, що саме привели. Так, після кількох завозів було повідомлення від дирекції школи, що начебто завозять не такі дрова. Я просто не встиг ініціювати розслідування, бо деякі політичні сили мене випередили, – каже Ярослав Куцик. – Я сказав керівникам не приймати таку породу, яка не відповідає договору. У кожній школі є матеріально відповідальна особа, яка приймає дрова. Мала б бути комісія".
 
Тим часом одна з працівниць грушівської школи розповіла, що навряд чи хтось з їхнього закладу підписував якісь накладні, бо дрова просто привезли, вивантажили і поїхали далі. 
 
"З цим підрядником ми працювали вперше. Поки що не відомо, скільки збитків він завдав і чи справді ті збитки були. Триває розслідування, – каже Ярослав Куцик. – Найбільша проблема, що дрова арештовані, а наближається опалювальний сезон. У всіх цих чотирьох школах опалення лише на дровах. Тож якщо розслідування затягнеться, там просто не буде чим опалювати".
 
Тим часом у системі Прозоро 3 жовтня опублікували додаткову угоду до договору між відділом освіти та ФОП Комарницький Іван Володимирович за підписом Ярослава Куцика. Там передбачені нові терміни поставок дров до навчальних закладів. У договорі від 15 серпня було передбачено, що в Опорівську та Волощанську гімназії дрова мали бути поставлені до 1 вересня, у Грушівський ЗЗСО та Меденицьку СЗШ трьома партіями – до 1 вересня, 1 грудня та 25 грудня. Однак уже 3 жовтня, очевидно після того, як заговорили про недостачу, терміни поставок значно посунули. Тепер перша партія дров в Опорівську та Волощанську гімназії, а також у Грушівський ЗЗСО має бути поставлена лише до 15 жовтня. А у Меденицьку школу аж до 1 листопада.
 
Згори графік поставок, затверджений у серпні. Нижче новий графік, затверджений додатковою угодою від 3 жовтня.
 
Наразі можливі зловживання при закупівлі дров відділом освіти Меденицької селищної ради розслідує Дрогобицька міськрайонна прокуратура. У прокуратурі "Еспресо.Захід" підтвердили, що розпочали розслідування, однак через таємницю слідства наразі не можуть розповісти подробиць.   


 

Переглядів: 1712

Коментарі (20)
 
Спитайте в Гейдера заступника міністра оборони! він компюторщик
Рейтинг: 4+ -1-
 
Руслан Цеслів, 22:21 06 жовтня 2023 р.
 
Жах що у нас твориться у освіті повний бардак, конкурси на посади деректорів відбувалися непрозоро, корупція, дрова закупили неякісні, а харчування дітей вже годі говорити, ну нарешті прокуратура проведе розслідування, думаю усі винні, працівники відділу освіти та бухгалтерії мають бути на час розслідування відсторонені від роботи та притягнені згодом до відповідальності, цікаво а де дивиться наш голова Живчин, хоча ми його не обирали, на дільницях голосували за нього одні і ті по декілька разів, а наші депутати то взагалі совість втратили голосують як хочуть, незнають за що, у селищній раді розвели корупційні схеми.
Рейтинг: 7+ 0-
 
Нарешті, 23:00 06 жовтня 2023 р.
 
Жах такий по всій країні допоки біднота воює на фронті наші чиновницькі паразити та різного роду посадовці немов одуріли крадуть безбожно на закупівлях , гумонітарці з європи , тощо . Саме під час війни ця внутрішня зволота показала істинне своє лице а все тому що безкарні. Якби хоча одному корупціонеру вліпили 25 років строгого режиму з конфіскацією майна всієї родини спійманої свинособаки , то решта коритних свинособак вмить втратили б апетит на збагачення. Потрібно хотіти знищити корупцію но нажаль такого бажання у влади немає. Вони просто боряться, але безрезультатно всі роки Незалежності і на таку боротьбу витрачають захмарні кошти не тільки наших платників податку , но і європейських донорів. А вирішення тієї ганьби лежить на поверхні так би мовити. Тільки бажання докласти.
Рейтинг: 5+ 0-
 
До " Нарешті", 08:17 07 жовтня 2023 р.
 
Зате грамоти отримує керівник відділу освіти! Цікаво, то за ці заслуги, обкрадання дітей, наживи на них? Сором, хто керую!
Рейтинг: 7+ 0-
 
Слухач, 19:55 07 жовтня 2023 р.
 
Керують у більшості мерзотники. Тепер злодійня у пошані та грамотами нагороджується бо все перевернуто з ніг на голову.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Слухачу, 20:23 07 жовтня 2023 р.
 
Працюю в закладі освіти Дрогобицької ТГ. В нас у 2021 році була така сама картина- привозили замість метрів кубічних складометри ( 1 складометр- 0, 72 метра кубічного) , замість твердих порід- все підряд, в тому числі з обрізання і кронування дерев у місті, потім заставляли при плюсовій температурі "гайцувати", щоб замести сліди, а директорів Шевяк з інженером Токаром по кілька разів викликали до головної бухгалтерки перепідписувати накладні. Про це була гарна стаття на дрогінфо, що обікрали дітей на півмільйона, але всім все зійшло з рук, бо голова міста не здає своїх, навіть якщо вони злодії! Непокараність- породжує вседозволеність в одних і зневіру в інших!  
Свідки цих злодіянь ще живі і , при бажанні, можна повернути гроші в бюджет та притягнути до відповідальності винуватців.
Рейтинг: 12+ 0-
 
Ну і що?, 22:10 07 жовтня 2023 р.
 
А куди Вовків з Токаром поділи залишки дров, які були завезені в школи, коли там обслуговували військових? Чи оприбуткували? Чи забрали гроші , як за куплені за бюджетні кошти і незавезені?
Рейтинг: 12+ 0-
 
До ну і що?, 22:17 07 жовтня 2023 р.
 
Все вірно , крадівництву в освіті немає меж , але ніхто з директорів слова про те не скаже на камеру бо серед директорів шкіл та вчителів єдності немає . До прикладу взяти директорів шкіл міста чи гімназії та навіть цю Кролиху- зайчиху - це істинні служаки своїх" господарів" одним словом "свій до свого по своє". Ви ж бачите їхні розкішні залізні гроби якими розсікають по міських бруківчатих дорогах. Це у нас так живуть більшість бюджетників з освіти податкової, дмр, прокуратури та поліції , лісниче господарство і т д. Бо міцно сидять на потоках а не лишень на захмарних зарплатах та преміях. Отакі реалії сьогодення нашого українського чиновника причому під час війни. Якщо вдуматись у це все , то охоплює велика лють на свинорилих , які так безбожно та безкарно паразитують на горбах народу. Ні встиду ні честі ні совісті все "пропили" на тупих корпоративах.
Рейтинг: 11+ 0-
 
До "Ну і що", 10:32 08 жовтня 2023 р.
 
Питання до міського голови а коли Кролиха -Зайчиха, яка рейдерських захопила нашу школу і займається мародерством та постійним булінгом над вчителями звільнить наше приміщення. Нарешті цей монстр став директором обласного ліцею. А хіба це не корупція займати дві посади одночасно. ? Чи ще не все вкрала? Скільки ще будеш нас лякати на педрадах ? У тебе помада дорожча, чим у нас зарплата.  
Заяць на вихід. Ми тобі доріжку червону постелимо. І банер, щоб впав на тебе як 1вересня. Мадая-зппрданця захопи із собою
Рейтинг: 14+ -1-
 
14 школі бути!, 11:07 08 жовтня 2023 р.
 
треба школярам шити шерстянi труси -тiпа валянок, тодi буде тепло й не будуть страшнi нiякi морози не тiльки школярам а й чиновникам Кучми.
Рейтинг: 6+ 0-
 
iз яхти у Львовi, 11:44 08 жовтня 2023 р.
 
Виявляється в Дрогобичі появився обласний ліцей- фантом: 4 липня 2023 сесія обласної ради його створила, доречі як науковий без дотримання вимог до такої установи, 25 вересня провели конкурс на посаду директора і за законом на протязі трьох робочих днів повинні призначити переможця на посаду. Однак, ви праві, бо жодної інформації на сайтах області, міста, відділу освіти і ліцею немає. Тобто Заяць сидить на двох кріслах однією точкою сидіння. Щодо Мадая, то він із часу створення є т. в. о. директора новоствореної структури, тобто теж сидить однією точкою на двох кріслах і невідомо , де отримує зарплату. Дивує страусова позиція відділу освіти, бо на даний час він здійснює безпосередній контроль за діяльністю ліцею і всіх інших закладів освіти. Адже відділу освіти прийдеться забезпечувати життєдіяльність школи, коли рейдери покинуть приміщення і до цього треба готуватись зараз.
Рейтинг: 9+ 0-
 
До 14 школі бути, 18:08 08 жовтня 2023 р.
 
Крали і далі крадуть. В 2022 році тодішній керівник освіти на всіх сайтах помпезно заявив, що дітям пільгових категорії у зв'язку з відсутністю харчування буде відшкодовано за період з вересня по грудень по 1500 грн. ( при вартості харчування по 32 грн. за 85 навчальних днів повинно було бути 2720 грн. ), тобто кожну дитину, в тому числі тих, чиї батьки захищають Україну на фронті, обікрали на 1220 грн. Але це ще не все, з 2023 року вартість харчування підняли до 56 грн. , правда, поки прийняли рішення, поки виділили гроші, поки, як сказав нам директор, провели торги, то харчувати дітей розпочали в першій декаді квітня.  
Чому досі не повернули дітям недофінансовані ( фактично вкрадені) за 2022 рік, чому немає компенсації від січня по квітень 2023 року? Чи проводив Кучма, який так піклується про бойових побратимів службове розслідування, кого покарали і коли дітям виплатять гроші?  
Ще цікаво, чи це питання контролює наша доблесна прокуратура?
Рейтинг: 13+ 0-
 
Мама, 18:33 08 жовтня 2023 р.
 
Кучма не буде проводити розслідування з кількох причин: 
1. Начальником відділу освіти в ці періоди був його улюбленець, а тепер його права рука- керівник апарату міської ради Віталій Вовків.  
2. Віддати гроші з бюджету без відкату- це не з його правил.  
3. Корови з КП"Тарком" йому дорожчі ніж бойові побратими і їх діти, бо на корови з бюджету було виділено 13 млн. грн. , а на допомогу ЗСУ-1млн. грн.  
Тому пишіть не на дрогінфо, а звертайтесь офіційно в правоохоронні органи та на гарячу урядову лінію. Всі махінатори бояться гласності і розголосу!
Рейтинг: 12+ 0-
 
До мами, 18:46 08 жовтня 2023 р.
 
чи будуть бесплатнi, обiди, труси й бесплатний проiзд для дiтей, чи то все буде в 23 столiттi?
Рейтинг: 5+ 0-
 
з яхти в Залiссi, 19:22 08 жовтня 2023 р.
 
Як випускник школи , не зовсім вірю , що бути. Бо 5 років тому школа втратила при Мадаю всі попередні здобутки , замість навчання процвітало масове репетиторство , за яке дарувались оцінки. Вчителів це задовільняло, а батьки, які думали про якість освіти для своїх дітей, забирали їх в інші школи. Як кажуть мої знайомі, з приходом Заяць , Мадай ліг під неї, покращилась дисципліна, матеріальна база, але установа перетворилась в бізнес-проєкт, де за все треба платити!  
Не знаю які плани на майбутнє, щодо переходу старшої школи , як новоствореного ліцею, але з старими підходами до роботи цей колектив навряд чи витримає конкуренцію іншим школам.
Рейтинг: 10+ 0-
 
До 14 школі бути, 20:17 08 жовтня 2023 р.
 
Тут немає про що говорити, підписував папірчики-договори Куцик, тому й мав ретельно все перевірити особисто або послати інспектора. Скільки ж тих шкіл у Меденицькому ОТГ? Зрозуміло, що Куцик і ті що вище мали відкат. Тепер все спихають на директорів. Минулого року була подібна ситуація. Мабуть сподобалося. Запам'ятай, Куций ти хвіст, ти ще призовного віку, тому краще йди до війська добровольцем. Не ганьби ні родину, ні громаду!
Рейтинг: 5+ -1-
 
Хлоп з Меденич, 09:42 09 жовтня 2023 р.
 
Такому не місце бути керівником відділу освіти. А чого не вказуєте усіх хто породив таку корупцію у Меденичах, у час війни коли гинуть наші Герої то вони обкрадають нашу державу.  
Зрадників прив'язати до стовба позору біля ратуші.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Ганьба, 22:21 09 жовтня 2023 р.
 
О, знову хтось з Меденич бігом вилетить за кордон- любити Україну з Канади. СМТ вже має такі історичні приклади.
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 11:34 11 жовтня 2023 р.
 
Не одні Меденичі потрапили під роздачу, за аналізом проведених закупівель через "Прозорро" Управління культури і туризму Дрогобицької міської ради ( Володимир Ханас) в час війни для народного дому с. Гаї Верхні закупили таку необхідну річ, як більярдний стіл! А ми дивуємось закупівлям барабанів, м'ясорубок, горнів, . в укриттях. Кому війна, а кому- по барабану. чи по більярдному столі!
Рейтинг: 1+ 0-
 
Не одні, 12:42 12 жовтня 2023 р.
 
Через махінації мене ізнасілували і я плякав :cry
Рейтинг: 1+ 0-
 
Мікита, 16:14 12 жовтня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5838 днів)