Дрогобич більше не «прозоре» місто, - результати дослідження Transparency International Ukraine

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
12.04.2023


Антикорупційна громадська організація «Transparency International Ukraine» провела дослідження стану прозорості міст в умовах війни. «Прозорість» в плані роботи міських рад досліджували у 70 містах України, в їх числі і Дрогобич.

За результатами досліджень, Дрогобич увійшов у категорію «непрозорих» міст України. Всього під час рейтенгування містам надавали статуси «прозорі», «частково прозорі» та «непрозорі».

Якщо порівнювати з рейтингами останніх років, то Дрогобич повністю втратив раніше здобуті позиції та показав наскільки міська влада розкриває інформацію про свою діяльність та надає громаді інструменти для впливу та участі. 
 

 Нагадаємо, у 2018 та 2019 роках Дрогобич очолював рейтинг «Прозорості 100 найбільших міст України», посівши перше місце. За 2020 рік місто втратило дві позиції та опинилося на 3-му місці. За минулий рік роботи місто знову регресувало та отримало статус вже зовсім «непрозорого» міста.
Статус «прозорі» у 2023 році мають сусідній Львів, Дніпро та Мукачево.
 
Дрогобицькою міською радою, відповідно до результатів досліджень, повністю не виконуються такі індикатори результативності, як публікування в проєкті порядку денного засідань ради точного переліку і назви проєктів рішень у сфері земельних відносин, немає у вільному доступі відомостей про житлові приміщення у власності громади, переліку земельних ділянок для здійснення забудови, які, зокрема, підлягають продажу окремими лотами на електронних аукціонах, переліку усіх об’єктів нерухомого майна комунальної форми власності. Не проводяться електронні аукціони для продажу прав на розміщення об'єктів сезонної торгівлі та тимчасових споруд для зайняття підприємницькою діяльністю.
 
Також на такий результат вплинули відсутність відеотрансляцій засідань постійних комісій ради, сесії та виконавчого комітету. Окрім цього, на сайті міської ради відсутня повна актуальна інформація про всі подані громадянами петиції і чи належним чином міська рада розглядає петиції.
 
Все ж прозорість роботи має залишатись важливим завданням для органів місцевого самоврядування, - зазначають у Transparency International Ukraine.
 
ТІ Ukraine започаткувала програму «Transparent cities/Прозорі міста» у 2017 році. Її мета – подолати корупцію на місцевому рівні та запровадити належні практики прозорості та підзвітності. Програма щорічно формує Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України.
 
Нагадаємо, у Дрогобицькій міськраді депутати зібрали підписи за звіт заступників міського голови і їх оцінку роботи. У випадку визнання роботи «незадовільною» посадовцям загрожує звільнення із займаних посад.
 
Регрес Дрогобича відбувся з приходом на посаду начальника управління інформаційних технологій Зеновія Кваснія, який почав перетворювати інформаційну політику схожу на російське ТВ. Де вихваляють дії вождя, а всі прорахунки скривають. Протягом останнього часу на інформаційних ресурсах Дрогобицької міської ради  спостерігається інформаційна політика, як при комунізмі. У нас все добре, а насправді ... .
 
А що можемо сказати ми з вами, дрогобичани? Так, діяльність міського голови Тараса Кучми, його заступників Ігоря Германа, Володимира Коцюба, Андрія Ковча і Романа Москалика дає знову плоди. Навіть під час війни вони так нас грабують, що аж закрили інформацію про свою діяльність від громади. Дрогобич визнаний «непрозорим» містом. Впав з найвищих щаблів до самого низу. А далі буде тільки гірше…

Переглядів: 2780

Коментарі (63)
 
закрили срамоту брудними трусами корупцii.
Рейтинг: 6+ 0-
 
з Дрогобича, 09:17 12 квітня 2023 р.
 
А я видів голу резинову бабу. Файна така кобіта :roll
Рейтинг: 4+ 0-
 
Саламаха, 10:14 12 квітня 2023 р.
 
А в мене інше питання. Де в центрі міста є громадський туалет ? Бо я вже декілька разів посцяти ходив у підїзди будинків, а один раз навалив купу в парку бандери. Де ті туалети млять, га ? :(
Рейтинг: 12+ -1-
 
Петро, 10:21 12 квітня 2023 р.
 
Убогі створіння і народжуються задля того , щоб все своє нікчемне життя приносити людям розчарування. Це той самий приклад.
Рейтинг: 7+ 0-
 
особиста думка!, 10:50 12 квітня 2023 р.
 
А як Дрогобич може бути прозорим містом при такій владі?  
Конкурси на посади головних лікарів і директорів шкіл, тендери за завищеними цінами для своїх(щоб був відкат), роздерибан гуманітарки, призначення нефахівців на керівні посади у ключових відділах, розподіл землі і майна, виділення коштів на ремонти для своїх установ, розподіл премій за лайкання, а не фаховість, відправка на простій неугодних, вибір для ремонту вулиць до своїх маєтків, а не за потребою, виділення грошей на корови Таркому при відсутності харчування дітей і оплати за медогляди, закриті засідання сесій і виконкому при охороні муніципальної варти, оплата за паркування не в бюджет, а в Київ, реформування шкіл під егідою Конзьолки, мафізація міста без врахування генерального плану забудови, афери з сміттям за завищеними тарифами, дотування комунальних підприємств, які самі повинні заробляти, конфіскація землі сіл громади і ще багато іншого- ВСЕ НЕ ПРОЗОРО!  
Тому потрібно щоб Конзьолка з кабінету Кучми виніс всі нагородні статуетки про прозорість міста і мера, перед тим як винесуть цю корумповану владу!
Рейтинг: 19+ 0-
 
Партизан з ратуші, 12:17 12 квітня 2023 р.
 
Ну не прозоре, то не прозоре.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Стах, 12:37 12 квітня 2023 р.
 
Було прозоре, а стало позорне!
Рейтинг: 11+ 0-
 
До Стаха, 12:44 12 квітня 2023 р.
 
Герман і Кучма будуть мити парашу на бригітках і не встигнуть скористатись награбованим! А Ірка -бюджетна дірка попаде під дуже жорсткий пресинг після затримання Кучі і Гєри (тюремні призвіська) і їй прийдеться повітдавати все награбоване і лишитись в порватих і обісратих майтках в яких вона ще в далекому 2012 підкатувала до депутата від ПОРи Тараса бідолаху Кучми. Ось така сіляві бля!
Рейтинг: 11+ 0-
 
Голос з майбутнього, 13:23 12 квітня 2023 р.
 
Коли НАЗК виявило корупцію а суд своїм рішенням остаточно визнав "царя" корупціонером то якось нелогічно було б називатись найпрозорішим. Тому й випали з рейтингу прозорих та й водночас "тіньових" бо про яку прозорість можна говорити коли що не влада то казнокради і так по цілій країні. Отак бавляться малята непотрібними дослідженнями бо видно немає більш чим серйознішим зайнятись . Туманять голови виборцям хто їм ще наївно довіряє , насправді тут все очевидно та ясно як білий день
Рейтинг: 8+ 0-
 
дрогобичанка, 13:27 12 квітня 2023 р.
 
Шановні Дрогобичани наше місто ніколи не було прозорим особливо при правлінні, пахана Кучми і його друзів злодіів. Всі скандали почалися від 2015р а ту публіку що робив Кучма це дишевий цирк, для приїжджих. Кучма це людина яка робить бізнес на всьому навіть на в’їзді на цвинтар місцевий, щоб заіхати бусом в’їзд 200гр а чек написаний навіть не фіскальний чек, і гроші йдуть на його фірму, це саме парковки в місті, ферма, останя пупулістична подія Пахан Кучма і злодіі Коцюба, Шагала, Москалик, Вовків, Герман садили дерева навпроти школи 1, а гроші на ті дерева збирали по всім садіках міста по 100гр, для того щоб злодіі зробили картинку. Вовків вже так усіх достав зі своїми скандалами і крадіжками що пора йому вже сісти в тюрму за його діла з Паханом Кучмою. Вовків сопляк який в такі юні роки позволив робити злочинні дії такі що його попередники половини з того не робили. Звертаюся до ченовників міста схаменіться покайтеся в останій тиждень посту, Ви з собою в яму то не заберете, а СБУ, НАБУ і прокуратура вже після паски до Вас завітає, і привітає Вас корупціонерів.
Рейтинг: 16+ 0-
 
п.Петро, 13:36 12 квітня 2023 р.
 
Та яке прозоре місто шо Ви говорите, Зеленський дав гроші на центр Дію, а Кумооо каже шо то воно, то брехливе чудо і його команда злодіів нас обікрадають вже 9р, в Дніпрі де відчувається війна де реально страшно, не так як ми з Вами тут жируємо, там дітей в навчальних закладах годують, а в нас годувати почали аж тепер, ше місяць школи, тендер опять виграла фірма прокладка Кучмиии, пів року задавали питання ходили ми на прийом до тупого Вовківа, воно я не компетентний иииииии, або мовчить, просто він не спитав царя свого Кучми що можна казати. По такій ціні як його фірма годує дітей 55гр і шей як для псів та іде то жах, ганьба Кучмііі брехуну і Тупому Вовковііі, хлопці схаменіться та Вас як псів будуть скоро гнати з міста. Вовків ти задумався шо ти потім будиш робити коли Кучмооо втікне а ти залишишся назад в село втікниш тебе люди заб’ють мотиками, чи ти перефарбуєш свою харю під іншого мере, таке молоде, а таке тупе і захладне.
Рейтинг: 15+ 0-
 
Василь, 13:47 12 квітня 2023 р.
 
Висі подивіт шо внас робліт перед святами, повирізают дири на дорозі по лишают, а в дощ латают, а ідиш до центру по тих ямах то легені випадают, тих ям. Башо внас було прозоро від коли прийшов той брехливий вусатий хам, на публіку фотографії ввиставлєє. Висі подивіт які вних морди гладенькі як мого пацєтка, шо воно зроблене, чи не доїло, та ними можна городи орати, ба якби взяти того Віталіка Вовківа то ним би переорав город так як мотоблоком. Влада брехунів і публікантів
Рейтинг: 10+ 0-
 
Ася, 13:52 12 квітня 2023 р.
 
Я Гринь
Рейтинг: 0+ 0-
 
Гринь, 13:59 12 квітня 2023 р.
 
Люди та прозоро внас хіба взятки беруть, візьміть школу 17, той пан директор Гевко робив в освіті дав норм грошей Кучмі за місце директора школи і сидить збирає гроші там. Я знаю точно що місце вчителя в школі 1-2тис$$$$ тому пан директор Гевко щоб відбити вкладені кошти збирав, грошики. І управи на нього немає скіки вже жалілися в освіту на нього але воно нічого не дасть бо покровитель Кучма, а Вовків підстилка Кучми тому замкнутий круг робиться. Коли тому вчителю відробити ті гроші, для чого вчитися в Університеті щоб ще за роботу платити де заплата мінімальна перші 5р. а відповідальність велика. Але так як внас у місті можна маючи гроші купити місце директора школи, училища, нач навчального віділу, директора садочка, то на який ми з Вами чекаємо результат якщо туди стають не кваліфіковані люди.
Рейтинг: 10+ -1-
 
..,.,., 14:01 12 квітня 2023 р.
 
Люди добрі яке ми прозоре місто, коли людей не впускають в міську раду, сесії закриті, доріг немає одні ями, корупція на кожному кроці, мер кожного тижня засвічується нових схемах і скандалах. З батьків в садіках школах як збирали гроші на все так тепер ще більше збирають, таке враження що ніхто нічого не виділяє на школи садіки. Ще скоро почнемо вчителям і вихователям скидуватись на зарплату, а мер буде показувати при зарплаті 300тис гр шо то все він, до того ублюдка навіть на прийом попасти не можливо, таке враження шо там міська рада це якась приватна структура, а приходимо і нібито вимагаємо щось вних космічні речі. На питання пану Вовківу чому Ви на наводите порядок в школах садіках воно дивиться на тебе, і мовчить. Чому в садік де Кучма водить в садік внука на вул. Бориславській батьки не здають нічого то ми в інших садіках здаємо кожні два місяці по 500гр. Кучма з Вовківом Ви там не переілися мухоморів, то таке прозоре місто. Чи правильно казати саме корупційне місто, в області.
Рейтинг: 13+ 0-
 
Ворон, 14:16 12 квітня 2023 р.
 
Кучма, ми тебе з Вовківом, Германом, Шагалою Москаликом чекаємо на передовій, там будете фоткатись, як ті Ш. л. ь. о. н. д. Р. и, але ви хлопці без яєць ви фраяра як вкрасти зробити картинку для фейзбуку, побрихати намахи, а як показати себе як норм мужик то Ви всі зразу хворі на лікарняному. Брехачі, хай закінчиться війна ми Вас по витягуємо з Ваших теплих берлогів. Пупулісти дешеві
Рейтинг: 16+ 0-
 
Аслан, 14:21 12 квітня 2023 р.
 
Зара пердну Лагодичу до рота, а той тоді нехай пердне дурному Саламасі, котрий за гумовими бабами гоне
Рейтинг: 1+ 0-
 
Кучма, 14:24 12 квітня 2023 р.
 
Шось Кучма не всіх воінів зустрічає на Катюші, в суботу неділю свою сраку не привозить для картинки. Хіба в робочі дні, щур ти вусатий тебе вже всі знають тебе брехуна, прозорого
Рейтинг: 17+ 0-
 
Валєра Дрогобицький, 14:24 12 квітня 2023 р.
 
Скіки ще слухати і бачити того брехливого Кучму і його бригаду, вішати їх треба на площі, публічно. від нач до заступника, вони по місту так обрізають дерева щоб наних їх не повісили
Рейтинг: 9+ 0-
 
Валєра Дрогобицький, 14:26 12 квітня 2023 р.
 
Скоро викинуть в соц мережу зарплати Кучми і всіх його піdoriv і зразу все стане ясно , який Кучма сєпар
Рейтинг: 13+ 0-
 
Вірка, 14:38 12 квітня 2023 р.
 
Ми публічно Вимагаємо піти з посади Вовківа Кучму і їх ще 4друзів уродів з посади, бо після паски Вам буде весело щурі, ми Вам обіцяємо. Де твій друг З відбитою головою Кличко, присів на жопу як минулого тижня відкрили кримінальну справу за побиття двох дітлахів, таке саме чмо Кучма собі позволяв але усьому є початок і кінець, див щурі щоб ви не тікали з країни як Яник, цікаво Вовків ти куди будеш тікати в унятичах люди тебе за ті повістки з своєю тьощею доб’ють, чи ти думаєш тим автобусом що дала держава відкупився, побачимо де буде родити осеню твоя дружина Ілоночка шистьорка, чи прибіжить Кучма в родом до неї, чи в ой час вже буде в бігах. Слава Укр, смерть корупціонерам.
Рейтинг: 11+ 0-
 
..,.,., 14:41 12 квітня 2023 р.
 
А що старост обирали прозоро? Та у Східниці, Бориславі, Трускавці і Меденичах кандидатури перед призначенням погодили з селами на зборах, а Кучма мало того, що не зробив чіткого і прозорого розподілу староств та ще й хамив і виганяв людей з кабінету, які приходили відстоювати інтереси сіл, і попризначав на посади старост випадкових людей, які підробляли йому вибори. І ті кучмові спецпризначенці при зарплаті в 20 тис. грн. тупо і німо виконують його вказівки в ущерб мешканцям сіл. Чого варті хіба дороги , чи правильно назвати бездоріжжя і напрямки в сільській місцевості.  
Чому повістки за проханням Кучми даються лише депутатам, які "неправильно" голосують , а іншим , в тому числі Герману, Коцюбі, Москалику, Кушлику, Вовківу. - табу.  
Перепрошую за Кушлика, бо так як він позбавив свою жінку батьківських прав, то став непризовний. Патріотизм від них усіх так і тхне смродом!
Рейтинг: 12+ 0-
 
До партизана з ратуші, 14:43 12 квітня 2023 р.
 
Шо там публічне чесне місто, з Вересня треба ставити в декотрі школи нових деректорів шкіл ставки кажуть з 10тис$$підросли до 13-15тис$$$$$$$інфляція, чи Кучмі з Вовківом апетити виросли. Чоловік пані Гук директору школи4, Кучма виділив землю під будинок на Стрийській, де слідуючий буде будинок, можна взяти дітей 10-11класів попрацюють там на стройці і будуть мати норм оцінки, чи пані Наталя Гук буде дальше добивати той колектив школи, на фасаді гроші вкрали, на пам’ятнику діти по 100гр дали з вчителів примусово вже 2р знімають 10%від зарплати примусово, за уроки якщо хочеш мати треба в травні дати 300$ тоді з вересня будеш мати норм зарплату, одне прозоре місто внас. Тендер публічно виграють фірми Кучми, Каракевич і Цвігун будуть робити фотосесіі нібито з фронту коли в той час їх бачать в економічному відділі в міській раді, ця пані якраз і складає схеми тендерів а фірми Цвігуна їх виграють. Робіть висновки прозоре місто
Рейтинг: 14+ -1-
 
///::::://///, 14:53 12 квітня 2023 р.
 
Та тьху на вас всіх, байгарі дрогобицькі :grin Позалізають барани в інтернет і пишуть дурниці. На роботу йди одне з другим, йди працюй свинота невмивана :(
Рейтинг: 1+ -6-
 
Каракевич, 15:14 12 квітня 2023 р.
 
До того пана Гевка я ходила в освіту три рази щоб поставити дитину на чергу в садок, так як він тоді створив таку систему реєстрації, що самостійно зареєструватись було неможливо. До нього там завжди була велика черга , і поки не дала 300$ дитина була зареєстрована, а таких як я були сотні, бо черга на всі садки була лише в нього. Цей досвід він переніс і школу 17, бо знайома, яка там працює розказувала, що прийом на роботу-1-2тис. $, продовження контракту з вчителями песіонерами -1-2тис. $ і ще ряд хитропридуманих схем поборів. А як в школі були біженці, то мало того, що продукти щоденно вивозив, так щей облаштував собі в їдальні окрему кімнату щоб ніхто не бачив як і що він жере.  
Такого хамства і такої корупції та ще й під час війни , як за Гевка , ця школа ще не бачила з часу свого існування.
Рейтинг: 8+ -1-
 
до..,..,..,, 15:25 12 квітня 2023 р.
 
Пан Гевко це великийтакий корупціонер, який рве гроші завжди і всюди де працює, в освіті він на садіках наживався, в школі на вчителях, а закотити сорочку і зробити подвір’я біля школи гарним і не прохідним, рівень освіти підняти, це не його. А корупція це його, і брехня його коньок. Ми бачимо яке внас прозоре місто брехунів і злодіів .
Рейтинг: 7+ 0-
 
..,.,., 16:04 12 квітня 2023 р.
 
Алах Акбар, смерть корупціонерам.
Рейтинг: 6+ 0-
 
Аслан, 16:06 12 квітня 2023 р.
 
Гойда до мене в батальйон ВТІКби , пересидим поки тут поки кіпіш!
Рейтинг: 2+ 0-
 
ОРк Карликевич, 16:16 12 квітня 2023 р.
 
Вартість саджанця переважно складає від 3, 5 до 4, 5 тис. грн. Його можна подарувати дитині, чи присвятити будь-якій дорогій людині, при цьому зробивши добру справу для міста. Кучма придурок Ти шо здурів дерева по таких цінах, ти вже сволоч не знаєш на чому вкрасти, коли в тебе совість проявиться, ти до влади щур рвався від 2006р
Рейтинг: 9+ 0-
 
Валєра Дрогобицький, 16:54 12 квітня 2023 р.
 
А чого то до Гевка в 17-у школу зачастив Дзерин? Вони що покурюють , чи орієнтацію поміняли?  
Як кажуть в народі- гімно до гімна липне.
Рейтинг: 11+ 0-
 
..,..?, 18:23 12 квітня 2023 р.
 
Від того гімна, що ви перечислили толку , як з козла молока, воно ж одне з другим в окопі обдристаються по самі вуха, цінності в них - країну обдирати, а не боронити.
Рейтинг: 7+ 0-
 
до 14.43, 19:01 12 квітня 2023 р.
 
Ти дрібота брехлива , звідки тебе кучма викопав. мені казали як ти бігав в 2015 шукав відеокамеру щоб сі знимкувати! Ти таке саме позорисько як і брехун Кучма , тільки на пів метра менше)))):):):)
Рейтинг: 7+ 0-
 
До карликевича, 19:22 12 квітня 2023 р.
 
У нас містом ходять декотрі такі вже превелебно-самовозвеличені пердолики, котрі, мало того, що нічого не варті, а ще й на кожного дивляться так згоренно-згори, ніби у них з-під носа має порскати "пташка". Біля жодного трону в житті навіть не стояли- лише подекуди знімали здалека й крізь вічно кнопкової позиралки. Вони вважають, що то є гонір- дути (з якого б дива-? ) писки на людей? Обмежені якісь.
Рейтинг: 2+ -1-
 
!, 19:36 12 квітня 2023 р.
 
Невже ще хтось бачив Кучму чесним і порядним? :? За ним шлейф тягнеться ще з ПОРИ.
Рейтинг: 9+ 0-
 
Наталія, 19:56 12 квітня 2023 р.
 
Про яку прозорість можна говорити, якщо один військкомат чого вартий? Найогидніших у західній Україні! Брешуть дивлячись в очі. І свята земля то носить. В мене до них не те, що довіри немає, а відверта огида і ненависть. Яким то вже нелюдом треба бути щоб торгувати людським життям?
Рейтинг: 8+ 0-
 
Марія, 20:32 12 квітня 2023 р.
 
Пахан Кучма викинув відео для дурачків зроби добро, він би почав з себе не кравби хоть и один тиждень з своєю бригадою, а він показуху як завжди робить, ходить для фотки з своїми придурками. Пахан Кучма звертаюсь до тебе, я знаю ти читаєш це все перестань красти з своїми придурками, і не роби дешеві шоу, в школах ти шоу робиш за гроші батьків вчителів, перестань бігати по родомах, фоткайся в тюрмі ти туда скоро поідиш. Пахан займися роботою в місці.
Рейтинг: 11+ 0-
 
п.Петро, 20:34 12 квітня 2023 р.
 
Пане ! Якою роботою він займеться ? Це ж цинічний брехун та мерзота. Ви ж бачите що твориться по школах, садках , дійшло такої межі, що побори вже навіть на саджанці, про що пишуть люди у коментах, видно їм замало на ремонти чи на пам'ятники скоро за вхід до комунального закладу батьки будуть плотити. Але і немудрі ті батьки що ведуться на таке, бо як на мене то отримали б дулю межи очі. Дійсно допоки є лохи доти їх лошарять такі недостойні чмирі.
Рейтинг: 9+ 0-
 
до п Петра, 21:00 12 квітня 2023 р.
 
Кажуть що по школах знову батьків заставляють здавати гроші нвби на ремонт школи, на придбання шкільного приладдя, на миючі засоби.  
І це все роблять в час воєєного стану, думаю за це мають понести винні відповідальність.  
Закликаємо батьків припинити давати кошти класним керівникам, а якщо все таки здаєте, вимагайте звіту їх використання, письмовий звіт ви можете отримати офіційно написавши заяву на імя директора школи 
Відповідно потім є вся можливість спитати де і куди пішли ваші кошти.
Рейтинг: 13+ 0-
 
Адвокат, 21:46 12 квітня 2023 р.
 
Якщо піде Вовків, то піде і інженер без інженерної освіти -Токар, за ним піде тещі сестра- цьоці Анька, за ними трутень Марченко, після них центрова мафіозі контори і крутій всіма грішми освіти- головний бухгалтер Вовканич.  
А далі ще довго працівники відділу будуть ховати один перед другими очі за те, доносили, шестачили, лайкали і продавалися за срібняки.
Рейтинг: 13+ -1-
 
До 14.41, 21:54 12 квітня 2023 р.
 
заберіть головного Незнайку з освіти, бо він велика ганьба для міста !
Рейтинг: 12+ 0-
 
вчителька, 22:00 12 квітня 2023 р.
 
Але ж ви всі мовчали, коли вам Кучма призначив алкозалежного Шивяка, потім ви повірили Кучмі і на виборчих дільницях в школах сприяли його виграшу, потім вам провели замовні конкурси для своїх і законопослушних директорів, і тепер, як наслідок, маєте хамовитого Незнайку -Вовківа.  
То хто вам його має забрати, якщо у вас "мовчання ягнят"?  
Де ваші акції протесту, звернення по освітянській вертикалі і до депутатів?  
Молодці вчителі і батьки шкіл N7 і N11, які мають власну гідність , повагу, життєву позицію і, захищаючи інтереси дітей, поставили цього сопляка на місце. А його перебування посаді очільника такої потужної і відповідальної галузі, як освіта, є позором для міста і освітян.  
І це ще раз підтверджує, що при Кучмі місто з прозорого стало позорним.
Рейтинг: 14+ 0-
 
До вчительки, 23:14 12 квітня 2023 р.
 
Було б добре, щоб люди , які залишають тут коментарі, залишали під коментарями, свої контактні дані, щоб можна було поспілкуватись :grin
Рейтинг: 4+ -6-
 
:), 23:36 12 квітня 2023 р.
 
Хочеш поспілкуватись з писаками сходи в РДА. Вони на зарплаті отримують премії зв коментарі.
Рейтинг: 6+ -7-
 
До :), 08:38 13 квітня 2023 р.
 
Скоро фанал гри тому прошу всіх реєструватись та приходити на гру. З воєнкомом все порішав звісно що за ґ тому треба ці бабки відробити з вас 
Рейтинг: 0+ 0-
 
Альберда, 09:13 13 квітня 2023 р.
 
Щодо реєстрації дітей в садік, якщо робити все вчасно і попередньо за рік зареєструватися в ситемі то ніяких проблем з влаштуванням дитини в у мене не виникло. І хабарів нікому ніхто на давав, тим паче це район Коновальця, де групи завжди переповнені.
Рейтинг: 3+ -5-
 
Володимир, 10:24 13 квітня 2023 р.
 
Система освітніх закладів в нас побудована таким чином, що через недостатнє фінансування батьки учнів здають кошти на мінімальні потреби класу, незалежно чи це Дрогобич чи Киів, суми зазвичай відрізняються. В 2019році моя донька навчалась в 6класі в не елітній простій школі м. Києва і мені приходилося платити 200грн кожного місяця. Це неправильно але така ситуація скрізь в нашій державі.
Рейтинг: 5+ -4-
 
Володимир, 10:33 13 квітня 2023 р.
 
Не витримав Кучма випробування грошима продався чорту
Рейтинг: 9+ 0-
 
Володимир, 15:52 13 квітня 2023 р.
 
Стало відомо, що задля того щоб зруйнувати район Сікора отримав велику суму бабла, окрім цього отримав посаду радника міського голови.  
Сікора злив район, а також підставив своїх друзів, сьогодні з ним ніхто не рахується. Прийде кара, Михайле, отямся що ти з робив з району ти його знищив і освіту із своїм святим Іваном, тобі люди цього не простять. Ти у районі зруйнував все прийде час ти ще відповідатимеш за все.  
Ганьба тобі, Михайле.
Рейтинг: 11+ 0-
 
За все відповіш, 16:47 13 квітня 2023 р.
 
Карлик навис, ти для кого знімаєш ті відоси ? Всі ітак знають що ти рило замочив в продажі землі в Дрогобичі, обікрав волонтера і вкрав з бюджету кошти на пару б / у ящиків. І головне …ти співучасник злодія кучми! І це ти вже не відмиєш!
Рейтинг: 7+ -1-
 
До фотомоделі, 18:03 13 квітня 2023 р.
 
Кучму вже давно пора садити . Яке воно прозоре, коли всі тендери під одну фірму, премії по 200%в період війни , зарплати по 200тис. грн, і тд.  
А в медицині, освіті все на грошах.  
Попробуйте полікуватися за даром, без хабаря?  
Коцюба- невихована наглота, людей шантажує, ніхрена не робить, одні інтриги і взятки, відкати на медпрепаратах.  
Такі вони, відкриті, прозорі.  
Нічого, після виборів всіх поженуть мітлою, а декому повезе, пересидить в зоні.
Рейтинг: 9+ 0-
 
Санітар, 19:13 13 квітня 2023 р.
 
А щоб зруйнувати освіту міста Сікора з Щербою переконали Кучму взяти головним бухгалтером колишню бухгалтерку районного відділу освіти- Оксану Вовканич. З цією особою Сікора відмивав мільйони районної освіти.  
В місті, щоб керувати грошовими потоками, ця пані спочатку підсадила на стакан слабовольного Шивяка, а потім підсунула йому дєвок, яких перетягнула з району.  
Після зміни влади в освіті , через Сікору і полювання в Нагуєвичах за участі Щерби , Кучми і Вовківа, ввела пацана в коло "обраних" мером. А так як він став від неї залежним, то її мрія здійснилась- фінанси і влада опинились в її руках.  
Але за все треба буде відповісти, бо Кучма не вічний!
Рейтинг: 7+ 0-
 
До за все відпвіш, 21:38 13 квітня 2023 р.
 
От, нарешті, за цілий день, присів- і міркую: якого хріна за ще абсолютно видного вечора зі Стрия до Дрогобича вже не їде ані один автобус? Таксі на вокзалі у Стрию повно- самі голодні (правда, стоять там, як вкопані, навіть, якщо за цілий день на "нашкаляють" жодного пасажира, хоча б- по 100 гривень з кожного). Але-2: у Японії увесь навчальний рік спеціально пускають окремий вагон потяга, аби з далекого району возити до школи й назад одну (одну-! ) дитину. Далі про Дрогобич- у цій пітьмі після 23-ї можна хіба собі голову скрутити, та й не раз: 23. 00- світло вимкнули. Ті, хто о 22. 48 зійшли з потяга- хоч спіть на вокзалі, бо, у тьмі вуличній, та ще й у ямах поміж асфальтом, "колінопреклонно" (й, напевно, не раз) перейтися через все місто може хіба що гутаперчевий еквілібрист. Якихось два-три нещасних таксиста вже й не зваблюють нікого своїми послугами, бо чомусь на останню електричку автобуса вже знову вперто не дають, добре, що вміють цілорічно прикарманювати виручку. Напевно, їхні начальники ночами таксують, аби заробити своїм водіям, котрі, доречі, поодинці змінять від світанку до ажчерезпердьожу. Від цього бардачезла на місцях у обласному Львові цілий день аж сирена завивала, везучи через місто цілу колону швидких (очевидно, з пораненими). А, може, навіть, від того, що аж табунами цілодобово пердять і патрулі, і військові "трійки" (і не по одній), і кенти, і кранти, і хто-зна скільки ще їх там понапридумувано за аж дуже немалі гроші, тоді як суцільна робітна мінімальна бідося й мізерія пенсіонерів, як один сказав, готова вже заживо кістьми лягти, аби, нарешті, шляк трафив таке "життя". Про п"яних нема що й згадувати- у них завше "і хорошеє настроєніє", навіть, якщо дідька одного з другим три здорових хлопа не в силі затягнути до автобуса, що їде до їхнього дому, аби чорти не замерзли на лавиці.
Рейтинг: 1+ 0-
 
Бісером- по свинях, 00:14 14 квітня 2023 р.
 
Окрім покійного Ю. Дацюка , жодного порядного голови не було! Та й навіщо громаді - " прозоро" , якщо в переважаючій більшості вона сама не особливо кришталева , ще й байдужа . Убогість диктує свої правила ! Насправді, від прозорості до помутніння - один крок , своєрідний коливальний контур , а рада загалом - наше суспільне дзеркало . Завжди починай з себе - відверто і максимально чесно - болісно так не буде ! Логічно, - виникає питання , що робити , які міри приймати ? Під час війни, можливо не зовсім вірно, зате в мирний , на підставі досліджень " Трансперенсі " - Дрогобицьку владу можна гнати так , що особливий "готель" в районі " Гірки" переміститься під самі вікна "заброньованих" ! Домики, ділянки, машини і коханки - все повернеться туди , звідки прийшло ! Шануймося ! Зі святом !
Рейтинг: 6+ -1-
 
Борис, 06:44 14 квітня 2023 р.
 
Що означає дослідження " Трансперенсі" для Дрогобицької влади ? ! Однозначно - вирок ! Це саме той ВИЗНАЧАЛЬНИЙ показник - після якого влада повинна йти у відставку , а з огляду на військовий стан + інші статті КПК.
Рейтинг: 4+ 0-
 
Борис, 07:02 14 квітня 2023 р.
 
Це нічого не змінить, бо, самі бачите, навіть тут на сайті, найчастіше, якщо самі публікації ще мають якийсь зміст, то коментатори, зазвичай, рідкісні просто штубаки, а від цього- й все решта. От, ляпотрьопка, та й годі.
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 07:27 14 квітня 2023 р.
 
Трансперенсі завжди там, де великі гроші, простій людині до них хоч десять раз звертатися- годі й думати про якийсь порух, бодай пальчиком. Зрештою, як і звертатися всюди інде, де, начебто, щось вирішують, особливо- у висококупольних установах. Тому, робіть висновки самі.
Рейтинг: 1+ -1-
 
:(, 11:57 14 квітня 2023 р.
 
Висвітлення корупційних схем таки дає позитивні результати. За замовний тендер на ремонт вулиці Стрийської ( визнано переможцем невідому фірму з пропозицією більше ніж 4 млн. за "Онур") департамент міського господарства трясуть чотири київські структури. Думаю, як наслідок , торги будуть відмінені, а на уповноважену особу за закупівлі, яка виконувала вказівки керівництва і ставила свій підпис, накладуть штраф і звільнять з роботи. Правда біда в тому, що керівництво і комбінату , і міста обійдеться легким переляком та звалять все на стрілочника.  
В основному програє громада, бо поки оголосять нові торги, поки їх завершать , то можливо роботи розпочнуть осінню, а на той час можуть зрости ціни і за все заплатять з бюджету.
Рейтинг: 4+ 0-
 
До Бориса, 12:13 14 квітня 2023 р.
 
«Продовжуємо боротьбу за свободу! Ми один за одного. Завжди. Не злякаємось, не зламаємось і не здамося! » – так день тому Степанко писав у себе на сторінці. Всі думали, що це патріотизм і любов до України, але ні – виявилося, що це ширма, щоб прикрити свої темні ділішкі, які злив затриманий на хабарі адвокат Іван – кум Кулиняка.  
Закупівля коліс за завищеними цінами у підставних осіб. Мільйонна афера з Піляком. Зловживання на гуманітарці. А найцікавіше – історія зі «Шляхом» і ймовірна особиста причетність Степанка Кулиняка до сприяння ухилянтам втечі закордон. Такі факти всплили після затримання кума Кулиняка. Напевно, всього ми з вами знати не будемо, але правоохоронцям є над чим попрацювати.  
А тепер по полочках.  
Недарма у народі кажуть: не рий ями, бо сам туди впадеш.  
Ні для кого не є секрет, що Кулиняк має амбіції посісти у кріслі голови Дрогобича. Для цього він зібрав під собою всіх політичних шльондр, які ще донедавно кормилися з бюджету міста Дрогобича і співали оди міській владі. Але срібняки і продажність – роблять своє. Тепер ці політичні шльондри співають оди Кулиняку.  
Ця вся шайка найняла «великих активістів» Торського і Вечканова, які своїми ботами робили все, щоб паплюжити місцеву владу.  
Також стало відомо, що Кулиняк придбав інформаційні ресурси – Дрогоінфо (засновники якого в росії) і Варто Галицькі Новини. Якщо з першим все ясно, то шокує те, як чесні Дьорка і Біла продалися за срібняки. Це ж люди, які себе вважали найчеснішими журналістами. А свого часу критикували Кулиняка, що купив офіс на Шевченка і вибив там незаконно сходи. Зараз там офіс «Коло», за яким стоїть деякий парашутист Кривенко Віктор.  
Ці два ресурси також банда Кулиняка використовувала для заказних статейок про великого героя Кулиняка. А по між то публікують статейки про те як “все погано” у Дрогобичі.  
Утримання ботів, купівля інфоресурсів, фінансування роздутого штату в РДА – на це все треба мати гроші. А всі знають, що в РДА їх нема. Всі задавались питанням де Кулиняк бере ресурс при зарплаті в 30 кусків? До сьогодні можна було сумніватися в історіях, що Степанко зав’язаний у схемах. А ні, виявляється, що це все правда. Цікаво хто ще крім особистого кума спливе у цих схемах?  
Кум Іван став кошильком, який брав і ймовірно передавав Степанкові гроші.  
То хто злодій у нашій громаді? Де ті шавки Торські, Вечканови, Надкерничні, Гринчишини, Байси, Дьорки, Білі? Щось не бачу стетйок на Дрогінфо, на Варто Галицькі Новини про схеми в РДА. Де ті борці з корупцією? Чого мовчать? Степанко грошенят дав? Вчергове продалися?  
Думаю, що кар’єрі Степанка кінець. Цікаво чи виявлять інтерес депутати міської ради і заслухають Степанка як голову РДА і депутата на сесії. Хай пояснить громаді – правда це чи ні? Бо якщо це правда, то як такий ділок може керувати районом?
Рейтинг: 7+ -5-
 
Корупція в РДА, 22:43 14 квітня 2023 р.
 
Відверто , як на мене , РДА зайва ланка у суспільному житті громад . Створено ОТГ , де згідно норм статей закону передбачено виконання аналогічних функцій ! РДА - анахронізм минулого , вся ця надбудова в масштабі країни витягує з бюджету шалений ресурс , хоча в першу чергу має піклуватись про його надходження! Ефективність цієї структури впевнено прямує до нуля! Щоб не бути голослівним, можете переглянути доповіді , звіти і іншу інформацію в цифрах і таблицях . Шануймося !
Рейтинг: 5+ -1-
 
Борис, 08:11 15 квітня 2023 р.
 
Довкола влади- забагато влади?
Рейтинг: 3+ 0-
 
:(?!, 08:40 15 квітня 2023 р.
 
Не може брехач і корупціонер , який створив муніципалів бути прозорим .
Рейтинг: 2+ 0-
 
Святий, 10:36 16 квітня 2023 р.
 
А вони і невиходили з минулого чим по більше штату як у совку було.
Рейтинг: 1+ 0-
 
до Бориса, 17:07 16 квітня 2023 р.
 
Переповідаю розмову, майже дослівно, яку випадково почув від доярки з Лішні, яка вповідала, що іі керівник ферми, чи скорше менеджер "Радкому", перестав цікавитися худобою, а взявся за якусь писанину, а корови вже знову не встають, одну прийшлося краном піднімати. Та вже не мучте худобу, тижнями не цікавляться нею, брешуть, що займаються селекцією. А сусідка знов мені каже, що мій менеджер десь договорився до того, пообзивав активістів шавками, а ті вже вимагають 300, 0 тис. грн. -його хата разом з ним та іх коровами стільки не вартує. А тепер бігає та випрошує, щоб йому простили. З ними щось пороблено, та вже не мучте худобу, а займіться господаркою.
Рейтинг: 2+ 0-
 
доярка з Лішні,, 09:12 19 квітня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5839 днів)